Zajtra zavládne slnečné počasie

Ľubomír Franko

Po dnešných snehových prehánkach sa vráti na naše územie slnečné počasie. Zapríčiní ho mohutná tlaková výš, ktorá sa presunie zo západnej nad strednú Európu. Jej tlak v centre ešte dnes napoludnie dosahoval až 1047,3 hPa a na mnohých bol aj rekordný. (Viac o rekordoch v nameranom tlaku z dnešného dňa tu:)

Už počas noci sa bude nad naše územie presúvať mohutná tlaková výš. Tlak už výrazne narastá na viacerých staniciach a počas zajtrajšieho dňa vystúpi až k 1040 hPa. V súvislosti s tým očakávame aj rozpad oblačnosti a zajtra nás čaká prevažne slnečné počasie. Výnimkou bude len sever území, kde bude zo strednej a nízkej oblačnosti slabo snežiť. Ostane však chladno, keďže po prednej strane tlakovej výše sa k nám dostal arktický vzduch. Na Kysuciach, Orave a Liptove ostane teploty pod bodom mrazu a miestami nevystúpi ani nad -4°C. Stredné a východné Slovensko by sa taktiež malo udržiavať pri hodnotách do 0°C. Na juhozápade pri zmenšenej oblačnosti dosiahne teplota približne 0 až +3°C.

Nasledujúce dni pretrvajú v charaktere stabilného počasia pod vplyvom tlakovej výše. Počas Nového roku sa vytvorí inverzná vrstva a s ňou spojené hmly a nízka oblačnosť. Zmena by predbežne mala prísť začiatkom roka 2017. Chladné počasie však už pravdepodobne vydrží dlhšie a môže to taktiež znamenať príchod zimy na väčšiu časť územia. O príchode chladného počasia však budeme včas informovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd