Zajtra zažijeme TEPLOTNÝ ŠOK. Prudko sa ochladí aj o 14 °C. Čo sa to udeje?

Zajtra zažijeme TEPLOTNÝ ŠOK. Prudko sa ochladí aj o 14 °C. Čo sa to udeje?
Peter Minárik

V priebehu zajtrajšieho dňa v našej oblasti vyvrcholia horúčavy a po nich nás čaká príchod búrok. Tie však prinesú pomerne zásadné ochladenie, pričom v niektorých oblastiach sa môže ochladiť až o 14 °C.

Teploty na našom území výrazne stúpajú. Dnes bude ešte teplejšie ako počas včerajšieho dňa a na juhu, či na západe nášho územia sa môžu teploty dostať až k úrovni +35 °C.

V priebehu zajtrajšieho dňa nás však čaká ešte o čosi teplejšie počasie. Nad hranicu +30 °C sa dostanú teploty takmer na celom našom území a na juhu sa môžu dostať až k +37 °C.

Po silných horúčavách nás však čaká poriadny teplotný šok. Teploty sa v priebehu chvíle môžu prepadnúť o 12 až 14 °C.

Teploty zrazia nadol búrky

Počas pondelka bude do našej oblasti ešte vrcholiť príliv veľmi teplého vzduchu od juhozápadu. Na pocit bude aj nepríjemne dusno. Druhá časť dňa však už bude o niečom inom.

Od severozápadu začne cez naše územie postupovať studený front, ktorý prinesie vlnu pomerne intenzívnych búrok. Búrky prinesú veľmi silný vietor a prívalové zrážky.

Za týmto studeným frontom sa však bude natláčať o čosi chladnejší vzduch a búrky tak vzduch poriadne schladia. Na viacerých miestach sa prudko ochladí.

Ochladí sa veľmi výrazne

Medzi prvými oblasťami, kde sa prudko ochladí bude patriť severozápad. Napríklad v Žiline sa môžu teploty pohybovať ešte na +31 až +32 °C, no počas búrky sa teploty prudko prepadnú až na hodnotu okolo +18 °C.

Výrazné ochladenie čaká aj Podunajskú nížinu, kde by ešte popoludní mohlo byť až +37 °C, no v priebehu popoludnia sa teploty prepadnú na úroveň okolo +24 °C. Ochladenie však bude výrazné na celom našom území.

 

Počas zajtrajšieho dňa sa tak na našom území pripravte na výrazné ochladenie, ktoré prinesú nebezpečné búrky. Buďte tak pripravení na ďalšiu vlnu nebezpečného počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd