Západné Slovensko sa zobudilo do zasneženého rána. Sneh spôsobuje prvé problémy na cestách

Dominik Cenkner

Od včerajšieho večera sa k nám od západu nasúva teplý front, ktorý so sebou priniesol ďalšiu vlnu sneženia. Dnešné ráno tak bolo na viacerých miestach Slovenska biele, resp. s čerstvým snehom.

Ako sa predpokladalo, snežiť začalo už v skorých ranných hodinách, a to predovšetkým na západe krajiny. Sneženie by malo ustáť popoludní.

Aj keď nejde o bohatú snehovú nádielku, zväčša len pár centimetrov, predsa len zasnežené ráno potešilo mnohých obyvateľov na Slovensku. Snehová pokrývka sa totiž nachádza na väčšine územia, výnimkou sú len oblasti na juhu východného, stredného a západného Slovenska.

Spolu by v rámci dnešného dňa mohlo na západe napadnúť do 5 cm snehu. Na cestách preto jazdite opatrne.

Nakoľko je však víkend, nepredpokladá sa, že by sneženie spôsobovalo výraznejšie problémy na cestách. Na neupravené úseky si však treba dať pozor.

Na strednom a východnom Slovensku je snehu viac. Takto to vyzerá v Heľpe, zdroj: Evka Makova Boselova
Na strednom a východnom Slovensku je snehu viac. Takto to vyzerá v Heľpe, zdroj: Evka Makova Boselova

Na cestách opatrne

Vodiči v týchto chvíľach upozorňujú na niekoľko úsekov, kde si treba dať pozor. Je medzi nimi aj úsek v Bratislave.

Konkrétne ide o obchvat medzi Zlatými Pieskami a Einsteinovou ulicou. Neupravené cesty sú aj v okolí Nových Zámkov či v okolí Bytče.

Poľadovica vás pre zmenu môže preveriť medzi Trnavou a Dolnými Orešanmi. Pripomíname tiež, že pre dopravu nad 10 metrov sú uzavreté Donovaly a Šturec.

Aj keď k nám slabé sneženie dorazilo, predsa len u nás nespadnú desiatky centimetrov snehu, ako sa očakáva v susednom Rakúsku. Výdatné sneženie v nasledujúcich hodinách tam zasiahne väčšiu časť krajiny.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd