POZOR: Západom sa ženie silná búrková línia. Obce a cesty zaplavuje voda. V Bratislave padajú krúpy

Veronika Sádovská

Búrková línia sa už ženie západom. Búrky sú dnes veľmi intenzívne, vznikajú tromby a padajú krúpy. Silná búrka je aj v hlavnom meste. Po búrkach zostávajú zaplavené cesty a aj niektoré domy.

Cez naše územie aktuálne postupuje studený front, ktorý prináša veľmi intenzívne búrky. Tie sú sprevádzané silným lejakom a krúpami. 

U našich susedov vyčíňajú búrky už od rána. V Česku už vznikli dokonca aj dve tromby. Búrlivo je aj v okolitých štátoch.

Lejak a krúpy v Bratislave

Aktuálne prechádza západom línia veľmi silných búrok. Tiahne sa od Bratislavy až po Žilinu. Najintenzívnejšia línia búrok je však na úseku od Bratislavy po Trnavu.

Búrky sú sprevádzané silným lejakom, ktorý spôsobuje lokálne zatopenia. Vyskytuje sa však aj intenzívne krupobitie.

Silné búrky už zasiahli aj Bratislavu. Hlavným mestom práve prechádza silná búrky, ktorá prináša silný prívalový lejak a krúpy. Krúpy v niektorých častiach Bratislavy dosiahli priemer až 2 cm.

Búrky komplikujú dopravu, zaplavujú cesty

V hlavnom meste silné búrky komplikujú dopravu. Hustý lejak znižuje viditeľnosť, opatrnosť platí aj pri krúpach.  Mnohé cesty začínajú byť zaplavené a tým pádom neprejazdné. 

Polícia upozorňuje na ďalšie problémy na západe. Po búrkach sú zaplavené niektoré úseky cesty II/500 Senica - Kunov, ale aj v okolí obce Sobotište. V obci Kunov majú dokonca nahlásený aj vytopený rodinný dom. Na miestach pomáhajú dobrovoľní hasiči.

Výrazná búrková línia sa teraz ženie smerom k východu až juhovýchodu a nebezpečné javy sa môžu vyskytovať aj v ďalších regiónoch. Aktuálnu situáciu monitorujeme tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd