Záplavy v Chorvátsku: Voda unášala autá

Dominik Cenkner

Východné Chorvátsko vo štvrtok zasiahli búrky s prívalovými dažďami. Ako informovali miestne médiá, voda rýchlo zaplnila ulice mesta Slavonski Brod a odniesla so sebou autá. Živel so sebou priniesol aj intenzívne krupobitie.

Východnú časť Chorvátska zasiahla vo štvrtok búrka s prudkými lejakmi a intenzívnym krupobitím. Počasie sa náhle zhoršilo okolo 17. hodiny.

Situácia bola najzložitejšia v meste Slavonski Brod a jeho okolí, neďaleko hraníc s Bosnou a Hercegovinou. Ako informovali miestne médiá, v uliciach boli pozorované „apokalyptické scény“.

 

Ulicami začali plávať autá ako rieky a chodníky a trávniky boli pokryté bielou vrstvou vytvorenou z malých krúp. Úrady slavónskeho mesta informovali, že bolo zaplavených 30 pivníc a ulice a chodníky zablokovali stromy vyvrátené silným vetrom.

Časť mesta ostala odrezaná od sveta

Zaplavené ulice a podzemné chodby odrezali niektoré časti mesta. Okamžite po prechode búrky sa začala operácia na odstránenie následkov.

Počasie v krajine sa následne začalo zlepšovať. Dlho bez búrok však v obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov neostali.

 

V sobotu večer juh Chorvátska zasiahli ďalšie búrky. Výraznejšie škody hlásené neboli.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd