VIDEO: Zatopený eurotunel medzi Londýnom a kontinentom. Železničná doprava bola pozastavená

VIDEO: Zatopený eurotunel medzi Londýnom a kontinentom. Železničná doprava bola pozastavená
Zuzana Macháčová

V sobotu pre zatopené železničné tunely v juhovýchodnom Anglicku boli zrušené všetky spojenia medzi Londýnom a európskym kontinentom.

V sobotu zatopilo železničné tunely v juhovýchonom Anglicku. Pôvodne bolo zrušených 14 vlakov, neskôr sa rozhodlo o zrušení všetkých 41 sobotných spojov.

„Situácia v tuneloch medzi St Pancras International a Ebbsfleet sa nezlepšila a železničná doprava nemôže fungovať," uviedol Eurostar vo vyhlásení.

Bezprostredne nie je jasné, čo spôsobilo zaplavenie železničných tunelov pod Temžou pri Ebbsfleet východne od Londýna.

Výdatné zrážky zasiahli v posledných dňoch časti Anglicka. Od soboty na juhovýchode krajiny platí žlté varovanie pred silným vetrom. Očakávajú sa aj ďalšie výdatné zrážky.

Video nasnímané vo vnútri zatopeného tunela ukazuje vodu, ktorá tryská na koľajnice z potrubia pripevneného k stene. Hovorca Thames Water uviedol, že záplavy pravdepodobne spôsobil hasiaci systém.

O vývoji situácie Eurostar priebežne informuje britský sieťový operátor Network Rail. Na fotografiách sú davy cestujúcich, ktorým zrušili vlakové spojenie. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd