Záver pracovného týždňa bude slnečný a teplý. Teplota sa bude šplhať vyššie

Záver pracovného týždňa bude slnečný a teplý. Teplota sa bude šplhať vyššie
Zuzana Macháčová

Naše územie je stále pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše, ktorá prináša slnečné a teplé počasie. Teplota dnes pôjde opäť o niečo vyššie. 

Aj keď dnešné ráno je chladné, cez deň sa vzduch vďaka slnečným lúčom zohreje. Počasie v našej oblasti naďalej ovplyvňuje rozsiahla a mohutná tlaková výš, ktorej stred sa presúva z Pobaltia nad Bielorusko a odtiaľ poputuje nad Ukrajinu a Rumunsko. 

Tešiť sa teda môžeme z pokojného slnečného počasia aj naďalej. Teplota pôjde dnes o 1 °C nahor a sa udrží v intervale od +25 °C do +30 °C. V rámci Európy sú naďalej vysoké teploty vo Francúzsku, kde prekračujú tropických +30 °C.

Zrážky sa v našej oblasti počas piatka nevyskytnú, sústredené sú v juhovýchodnej Európe, najmä v Grécku a v priľahlých ostrovoch a na juhozápade nad Pyrenejským polostrovom, kde spôsobujú rozsiahle záplavy.

Predpoveď na záver pracovného týždňa

Na západe Slovenska bude v závere pracovného týždňa opäť krásne slnečné počasie. Teplota vystúpi na +27 °C až +29 °C. Fúkať bude slabý juhovýchodný vietor do 20 km/h v Podunajskej nížine. 

Aj stredné Slovensko sa bude po celý deň kúpať v slnečných lúčoch, len z rána sa v údoliach lokálne môžu vyskytnúť hmly alebo nízka oblačnosť. Teplota sa bude pohybovať od +25 °C do +30 °C. 

Ani východ našej krajiny dnes neobíde pokojné slnečné septembrové počasie. Teplota dosiahne +25 °C až +28 °C. 

V horských oblastiach si aj v závere pracovného týždňa môžete naplno užiť jesennú turistiku. Počasie bude slnečné zrána, avšak na podhorí sa vyskytne hmla alebo nízka oblačnosť. Vo výške 1 500 m vystúpi teplota na +17 °C. 

Pranostiky na dnes

K dnešnému dňu sa viažu dve pranostiky: Ako sa zachová počasie na Narodenie Panny Márie, také bude potom štyri týždne alebo ak neprší na Narodenie Panny Márie, tak bude suchá jeseň.

Obe tieto pranostiky vravia o peknom stabilnom počasí, ktoré tu máme aj teraz, a tak uvidíme dokedy teda vydrží. Ak vás zaujíma aké počasie nás čaká v nasledujúcich dňoch, tak si pozrite našu dennú predpoveď počasia

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd