Záver pracovného týždňa prinesie nepríjemný vietor, ale aj sneženie. POZOR, bude sa tvoriť poľadovica

Záver pracovného týždňa prinesie nepríjemný vietor, ale aj sneženie. POZOR, bude sa tvoriť poľadovica
Zuzana Macháčová

Piatok bude sprevádzaný početnými prehánkami, dažďom a vetrom. Snežiť bude prevažne v stredných, postupne aj v nižších polohách. Pozor, na cestách sa bude tvoriť poľadovica.

Na severe nášho územie už miestami panujú zimné podmienky. Teplota sa v severných regiónoch vo štvrtok nedostala pod bod mrazu. 

Vo štvrtok sa nad západnou a strednou Európu udržiavala málo zreteľná nízka oblačnosť. Studený front bol severne od Britských ostrovov, no dnes postupuje nad alpskú oblasť a Maďarsko a za ním začne prúdiť od severu studený, pôvodom arktický vzduch.

Cez víkend sa preto preklopíme do zimného módu počasia a celodenné mrazy budú na severe trvať aj niekoľko dní. 

Pozor na poľadovicu

Slovensko sa bude v závere pracovného týždňa sa nachádzať v teplotnom intervale od +1 °C do +10 °C, avšak výrazné ochladzovanie začneme pociťovať už vo večerných hodinách. 

Počas dňa bude dnes pršať na viacerých miestach. Snežiť bude spočiatku len vo vyšších polohách, ale počas dňa hranica sneženia klesne do stredných, na severe aj do nižších polôh. 

Fúkať bude čerstvý západný vietor, na juhozápade a v Tatrách silnejší. Ten v nárazoch dosiahne rýchlosť okolo 70 km/h. Silný vietor bude najmä na juhozápade, a teda aj na horách. Na hrebeňoch hôr má byť až silná víchrica, preto dnes radšej turistiku odložte a zostaňte doma v teple. 

V popoludňajších hodinách sa pri ochladzovaní môže na severe na cestách šmýkať, preto buďte na cestách opatrní. 

Počasie na piatok

Na západe Slovenska bude piatok premenlivý a oblačný. Na viacerých miestach bude pršať a postupne v stredných polohách snežiť. Teplota sa bude pohybovať od +6 °C do +9 °C a bude veterno. 

Na strednom Slovensku dnes očakávajte premenlivú, spočiatku až veľkú oblačnosť s dažďom alebo prehánkami. Pozor, ojedinele sa môže vyskytnúť aj poľadovica. Pri studenom západnom vetre sa teplota vyšplhá na +1 až +9 °C. 

Aj na východe bude piatok oblačný a upršaný. Od stredných, neskôr aj nižších polohách bude aj snežiť. Aj tu sa môže na cestách šmýkať. Teplota sa bude pohybovať od +5 °C do +9 °C. 

Dnes, ako sme už spomínali, hory nebudú príjemným spoločníkom, pretože z prevažne veľkej oblačnosti bude snežiť a bude aj silno fúkať. Vo výške 1 500 m bude okolo -4 °C. Viac o vývoji počasia na nasledujúce dni nás nezabudnite sledovať, pretože vás budeme o situácii informovať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd