Piatok prinesie do jednej časti Slovenska veľkú oblačnosť a zrážky. Do ktorej?

Piatok prinesie do jednej časti Slovenska veľkú oblačnosť a zrážky. Do ktorej?
Zuzana Macháčová

Dnes sme sa konečne dočkali posledného pracovného dňa v tomto týždni. Ten prinesie slnečné, ale miestami aj oblačné počasie s prehánkami, dažďom a búrkami. Avšak zrážky sa očakávajú len v jednej časti nášho územia. Kde bude dnes daždivo?

Včerajšie počasie bolo spočiatku pod vplyvom vyššieho tlaku, ktorý k nám zasahoval od severozápadu. Súčasne sa vo vyšších hladinách ovzdušia nachádzala nad Poľskom tlaková níž, ktorá k nám priniesla najmä popoludní viac oblačnosti a zrážok.

Pod jej vplyvom zostaneme aj dnes. Súčasne sa k nám od juhu začne naťahovať frontálny systém spojený s plytkou tlakovou nížou nad Balkánom. 

Teploty budú opäť vyššie

Piatkové teploty budú vyššie ako včera a budú v intervale od +18 °C do +27 °C. Zrážky sa vyskytnú najmä vo východnej polovici krajiny v podobe prehánok, dažďa, ojedinele aj búrok.

Vietor bude fúkať prevažne od severozápadu až severu rýchlosťou do 30 km/h, v nárazoch okolo 45 km/h. Pri búrkach prechodne zosilnie. 

Posledný pracovný deň v tomto týždni prinesie viac oblačnosti a zrážok do východnej polovici krajiny. Na západe bude len malá oblačnosť a teplota sa bude pohybovať od +23 °C do +27 °C. 

Aj na strednom Slovensku bude v závere pracovného týždňa málo oblačnosti. Avšak vo východných regiónoch bude veľká oblačnosť s ojedinelými prehánkami alebo búrkami. Teplota vystúpi na +18 °C až +26 °C. 

Ako sme už spomínali, na východe Slovenska bude dnes prevládať veľká oblačnosť, z ktorej miestami zaprší alebo sa vyskytnú prehánky a búrky. V tejto časti nášho územia bude najchladnejšie. Teploty vystúpia od +19 °C do +22 °C. 

Otvorené turistické chodníky

Po zimnej uzávere sa včera otvorili turistické chodníky. Tie sú dostupné pre všetkých milovníkov prírody. Tak neváhajte a naplánujte si výlet do prírody. 

Počasie na horách bude oblačné, postupne najmä na východe s prehánkami, ale aj búrkami. Vo výške 1 500 m sa bude teplota pohybovať okolo +11 °C.

Viac o vývoji teplôt na voľné víkendové dni si môžete pozrieť v našej dennej predpovedi počasia. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd