Záver týždňa bude slnečný a teplý. Búrky sa vrátia opäť v nedeľu

Ľubomír Franko

Intenzívne búrky a lejaky trápia už od začiatku týždňa Slovensko. Už vo štvrtok ich bude podstatne menej, cez víkend bude slnečno.

Zatiaľ čo prvú polovicu týždňa sprevádzali početné prehánky, búrky a dážď, záver týždňa bude na Slovensku ale aj v strednej Európe kľudný.

Počasie na našom území ovplyvňoval počas pondelka až stredu zvlnený studený front, ktorý priniesol nepriaznivé počasie. Tento front sa postupne odsúva z nášho územia ďalej na východ a postupne očakávame ustávanie zrážok.

Už v priebehu štvrtka by sa malo vyčasiť a na väčšine územia budeme pozorovať polojasné počasie. Zrážky sa vyskytnú len výnimočne, najmä v hornatých oblastiach stredného Slovenska.

Podobné počasie bude aj počas piatku a soboty. Maximálne denné teploty vystúpia vo štvrtok na +24 až +30 °C, v tatranskej oblasti a na Orave bude len do +23 °C. 

V piatok očakávame maximálne denné teploty na úrovni +26 až +32 °C. Teplo bude aj v sobotu, kedy by mali maximálne denné teploty dosiahnuť +29 až +34 °C. 

V nedeľu očakávame prechod studeného frontu, ktorý by mal najmä na západ priniesť ochladenie, ale aj silnejšie búrky. Na stredno ma východnom Slovensku by malo byť stále teplo, od +25 do +31 °C. Do pondelka sa ochladí na celom území.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd