Záver týždňa prinesie ďalšiu vlnu zrážok, ale aj ochladenie. Kedy začne pršať?

Zuzana Macháčová

Vo štvrtok popoludní začalo na našom území výdatne pršať. Záver týždňa nám prinesie ďalšie vlny zrážok, ale aj postupné ochladenie. Kedy zrážky očakávať?

Dnes nás od západu čaká ďalší frontálny systém, takže oblačnosti a zrážok bude veľa. Dnešné teploty pôjdu najmä na juhu príjemne nahor a vyšplhajú sa až k +19 °C. Hoci na severe bude čerstvejšie, teploty sa budú pohybovať okolo +12 °C až +14 °C. 

V piatok očakávame aj zrážky, ktoré sa od západu budú presúvať na naše územie v jednotlivých vlnách. Prvá vlna zrážok prišla včera poobede a trvala do nočných hodín a ďalšie očakávame dnes popoludní a k večeru.

Zrážky budú kvapalné a zhruba od výšky 1 800 m snehové. Vietor bude cez deň fúkať od juhozápadu rýchlosťou do 30 km/h a v nárazoch ojedinele dosiahne rýchlosť okolo 45 km/h. 

Pozor na mokré cesty 

Na cestách buďte dnes opatrní. Pri daždivom počasí by ste na mokrých cestách mohli dostať šmyk. V roku 1989 namerali v Bratislave počas posledného marcového dňa letných +25 °C. Dnes takéto letné teploty neočakávajme a ani v najbližších dňoch. Naopak, postupne sa začne ochladzovať. 

Na západnom Slovensku bude z rána malá oblačnosť, no postupne sa zväčší a bude oblačno až zamračené. Najmä popoludní začne na viacerých miestach pršať alebo pôjde len o prehánky. Oteplí sa na +15 °C až +19 °C. 

Aj na strednom Slovensku bude dopoludnia miestami zmenšená oblačnosť, ale tá sa popoludní zväčší a časom sa aj rozprší. Teplota vystúpi na +12 °C až +18 °C. 

Málo oblakov bude dopoludnia aj na východe. Situácia sa však zmení a poobede začne od západu oblakov pribúdať. K večeru sa na viacerých miestach rozprší. Teplota bude od +11 °C do +17 °C.

Situácia na horách 

Ak sa dnes chystáte na výlet na hory, tak urobte tak dopoludnia, pretože na horách bude spočiatku prevládať len malá oblačnosť. Avšak tá sa bude postupne zväčšovať a popoludní pribudne už aj spomínaný dážď.

Od 1 800 m bude už snežiť, vo výške 1 500 m sa teplota bude pohybovať okolo +4 °C. Vývoj počasia a teplôt na nasledujúce dni môžete sledovať TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd