Zázrak: Trojročné dievčatko prežilo 65 hodín v troskách po zemetrasení v Izmire

Dominik Cenkner

Najmä juhozápadná časť Turecka sa ešte stále spamätáva z ničivého zemetrasenia. To sa stalo ešte v piatok 30. októbra a spôsobilo obrovské škody.

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke 10 km, len 18 km severovýchodne od oblasti Néon Karlovásion v Grécku. Oblasť navyše po otrasoch zasiahla aj vlna tsunami.

Údaje o sile zemetrasenia sa rôznia. Európske stredomorské seizmologické centrum a americká vedeckovýskumná vládna agentúra US Geological Survey uvádzajú, že zem sa triasla o sile až 7,0 magnitúdy. Observatórium v Istanbule uvádza číslo 6,9. Turecká agentúra pre zvládanie kríz 6,6.

Tak či onak išlo o mimoriadne silné zemetrasenie. Doposiaľ úrady hlásia najmenej 81 obetí. Doslova ako zázrak potom vyznievajú informácie o preživších, ktorí boli pod sutinami niekoľko hodín.

V sobotu sme vás informovali o matke s troma deťmi, ktorých sa podarilo zachrániť po 18 hodinách. Ešte väčšie šťastie malo len trojročné dievčatko. To vytiahli z trosiek po neuveriteľných 65 hodinách.

Dojatie neskrývali všetci, ktorí tento moment videli na vlastné oči. Niektorí z nich začali spontánne tlieskať. Žiaľ, množstvo ľudí toľko šťastia mať nebude. Šance, že takýchto správ bude pribúdať, sú každou hodinou nižšie, až priam nulové.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd