Zelený štvrtok bude mimoriadne teplý. Teploty budú atakovať +25 °C

Dominik Cenkner

Zobudili sme sa do štvrtka, pri ktorom v kalendári svieti dátum 1. apríl. Vedzte však, že v nasledujúcom článku si z vás srandu vôbec nerobíme. Počasie totiž v najteplejších lokalitách bude pripomínať skôr leto, než jar.

Počasie počas prvého dňa Veľkonočného trojdnia, ktoré začína práve Zeleným štvrtkom, ovplyvní teplotne výrazný studený front, ktorý do strednej Európy postúpi od severu. Spojený bude s tlakovou nížou so stredom nad Barentsovým morom.

Pred ním k nám od západu vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu. Práve ten zdvihne teploty poriadne vysoko.

Dnes nás teda čaká polojasné až oblačné počasie. Ojedinele, na východe miestami, treba počítať s prehánkami a vylúčené nie sú ani búrky.

Tie môžu byť sprevádzané aj nebezpečnými prejavmi, napr. krúpami. Dávajte si preto pozor.

Teploty budú dnes vysoko nad dlhodobým priemerom, zdroj: imeteo.sk
Teploty budú dnes vysoko nad dlhodobým priemerom, zdroj: imeteo.sk

Dnes bude mimoriadne teplo

Ako sme už spomínali, teploty počas dnešného dňa vystúpia až ku letným hodnotám. Maximálna teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od +18 °C do +23 °C.

Teplejšie bude na západe a miestami aj na juhu stredného Slovenska. Teploty tam budú atakovať +25 °C. Nie je preto vylúčené, že tam zaznamenáme aj letný deň.

Fúkať bude len slabý, prechodne západný vietor. Na východe južný vietor do 6 m/s.

Takýto ráz počasia však dlho nevydrží. Už zajtra sa totiž očakáva ochladenie spojené s prehánkami, dažďom či búrkami. Viac si môžete prečítať v našej predpovedi.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd