Zelený štvrtok bude najteplejší. Hrozia aj búrky

Peter Minárik

Zelený štvrtok prinesie na naše územie mimoriadne teplé počasie, ktoré môže prekonať hranicu pre letný deň. Popoludní sa však môžu objaviť aj prehánky, či dokonca búrky.

Aktuálne počasie, ktoré na našom území panuje je mimoriadne nezvyčajné. V porovnaní s dlhodobým normálom sú aktuálne teploty na našom území o viac ako 10 °C vyššie.

Veľmi teplé počasie nás čaká aj na Zelený štvrtok, kedy by malo byť najteplejšie. Do našej oblasti totiž po zadnej strane tlakovej výše so stredom nad východným Balkánom bude od juhu prúdiť veľmi teplý vzduch.

Teploty sa môžu dostať na +25 °C

V priebehu štvrtka nás čaká podobne ako uplynulé dva dni prevažne jasné až polojasné počasie s vysokými teplotami, ktoré budú atakovať hranicu letného dňa.

Maximálne denné teploty by sa na našom území mali vyšplhať na +18 až +25 °C, pričom hranicu +25 °C budú teploty prekonávať na viacerých miestach nášho územia.

O niečo nižšie teploty sa očakávajú na východnom Slovensku, kde je najvyššie riziko vzniku prehánok a búrok.

Búrky sa môžu objaviť popoludní

V teplom vzduchu sa v priebehu popoludňajších hodín bude vytvárať kopovitá oblačnosť z ktorej sa neskôr vytvoria prehánky, či búrky.

Búrky sa už v stredu vyskytli na našom území. V okolí Popradu udreli tri blesky a vo štvrtok by ich malo byť o čosi viac.

Najvyššia pravdepodobnosť výskytu prehánok a búrok je v oblasti Spiša, Gemera, severovýchodu a krajného východu, teda predovšetkým v horských oblastiach.

Búrky, prípadne prehánky však nebudú veľmi výrazné a prinesú len zosilnenie zrážkovej činnosti.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd