Zemetrasenie zasiahlo obľúbené Grécko. Ľudia zostali v šoku

Peter Minárik

V Európe sa opäť triasla zem. K zemetraseniu došlo vo večerných hodinách v Egejskom mori v oblasti Grécka. Ľudia boli vystrašení a utekali zo svojich príbytkov.

Dnes zasiahlo pobrežie Stredozemného mora v južnom Grécku zemetrasenie o sile 5,3 stupňa Richterovej stupnice. Mnohí obyvatelia a turisti cítili intenzívne zemetrasenie a v panike vybiehali zo svojich domovov.

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo blízko mesta Methoni, ktoré sa nachádza na juhozápadnej časti Peloponézskeho polostrova. Otrasy boli cítiť v celom regióne a zatiaľ neboli hlásené žiadne významné škody ani zranenia.

Zemetrasenie bolo tiež cítiť v okolitých regiónoch, vrátane Atén.

epicentrum zemetrasenia, zdroj: EMSC
epicentrum zemetrasenia, zdroj: EMSC

Grécke úrady uviedli, že situáciu monitorujú a vyslali tímy na posúdenie potenciálneho poškodenia spôsobeného zemetrasením. Región je zvyknutý na zemetrasenia a úrady majú robustný systém na varovanie ľudí a následnú analýzu následkov zemetrasenia.

Grécko je situované v oblasti nazývanej "ohnivý kruh",, a často sa tu vyskytujú zemetrasenia. Preto majú grécke úrady vypracované detailné plány na krízové situácie a uskutočňujú pravidelné cvičenia na prípravu na tieto udalosti.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd