Ženie sa k nám zmena počasia. Najskôr bude nezvyčajne teplo a potom príde toto

Ženie sa k nám zmena počasia. Najskôr bude nezvyčajne teplo a potom príde toto
Peter Minárik

V nadchádzajúcich hodinách nás čaká výrazná zmena v doterajšom charaktere počasia. Najskôr však ešte vyvrcholí príliv veľmi teplého vzduchu od juhu a potom príde vlna nepriaznivého počasia, ktorá nás čaká počas celého nadchádzajúceho víkendu

Slovensko čaká v nadchádzajúcich hodinách veľmi výrazná zmena. Na príjemné a pokojné počasie, ktoré sme na našom území zažívali doteraz musíme zabudnúť.

Zmena počasia príde v piatok večer a ešte predtým nás čakajú veľmi príjemné hodiny, ktorými vyvrcholí aktuálna vlna teplého a pokojného počasia.

Pred zmenou ešte nezvyčajne teplo

Uplynulé dni počasie na našom území ovplyvňuje tlaková výš, ktorej stred sa nachádza nad východnou Európou a po jej zadnej strane prúdi do našej oblasti veľmi teplý vzduch.

V priebehu piatka k nám príliv teplého vzduchu vyvrcholí a prinesie veľmi vysoké teploty. Na juhu sa môže ortuť teplomera dostať až k +29 °C, čo je veľmi nezvyčajná hodnota na aktuálnu ročnú dobu.

Piatkové popoludnie tak bude pripomínať nie koniec septembra, ale skôr koniec augusta. Večer však príde výrazná zmena.

Studený front prinesie búrky a lejaky

Počas piatkového večera sa očakáva prvé zhoršenie počasia. Nad východným Rakúskom a nad Moravou by sa mala vyskytovať vlna búrok, ktorá by čiastočne mohla ovplyvniť počasie aj na krajnom západe a severozápade Slovenska.

V priebehu noci z piatka na sobotu sa môžu v západnej časti územia tvoriť ďalšie prehánky a búrky. Najvýraznejšia vlna zrážok nás však čaká až počas víkendu.

Na studenom fronte sa budú tvoriť jednotlivé zrážkové vlny, ktoré do našej oblasti prinesú výdatné zrážky. Celý víkend by mal byť upršaný a lokálne môže spadnúť až okolo 50 mm zrážok.

Okrem upršaného víkendu nás čaká aj výrazné ochladenie. Na teploty nad hranicou +25 °C zabudnite a maximálne denné teploty sa budú na našom území pohybovať len okolo +20 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Piatok
Oblačno
20 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd