Zima dorazila na Slovensko. Takto krásne je na Horehroní

Zima dorazila na Slovensko. Takto krásne je na Horehroní
Zuzana Macháčová

Na Slovensko dorazila zima. Takto krásne sa zabelelo na Horehroní. A dobrou správou je, že zima sa tentoraz udrží na dlhšie obdobie. 

Nielen do Európy, ale aj na Slovensko prišla pravá zimná atmosféra. Tá by si mala u nás tentoraz zdržať aj dlhšie. 

Zimné ráno

V skorých ranných hodinách sa vo vyššie položených oblastiach zobudili do bieleho rána. Obyvatelia obce Šumiac, ktorá sa nachádza v okrese Brezno, takéto zasneženého ráno mali, a dokonca tam stále aj sneží. Teplota sa pohybuje okolo 0 °C. 

Studený vzduch, ktorý prináša do niektorých chladnejších lokalít aj sneženie, sa k nám dostáva od severu. Avšak výraznejšie ochladzovanie začneme pociťovať až vo večerných hodinách. 

Popoludní bude hranica sneženie postupovať do stredných, no na severe aj do nižších polôh. Na cestách sa môže tvoriť poľadovica, preto si dávajte pozor a buďte opatrní.

Zimné počasie sa udrží

Už počas soboty by hranica sneženia mala poklesnúť aj do nížin, no keďže budú teploty ešte nad nulou, tak snehová pokrývka sa bude vytvárať len na severe. Noc zo soboty na nedeľu bude mrazivá už na celom našom území.

Studené počasie by sa malo na Slovensku udržať až do začiatku decembra. Pred nami je tak vlna chladu, a dokonca aj snehu. O všetkom vás budeme informovať v ďalších článkoch. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd