Zima je tu. Začalo sa ochladzovať. Na severe aj sneží

Peter Minárik

Na naše územie dorazilo ochladenie, ktoré sa zatiaľ prejavuje najmä na horách. Studený vzduch nad naše územie vpadol od severu a postupne znižuje teploty na našom území.

Na Štedrý deň postupoval cez naše územie studený front. Ten sa postaral na Slovensku o zrážky, ktoré boli na mnohých miestach kvapalné.

Za týmto studeným frontom k nám dnes začal od severu zatekať studený vzduch, ktorý sa k nám dostáva po okraji tlakovej níže so stredom nad Pobaltím.

Vplyvom studeného vzduchu sa na našom území výrazne ochladzuje. Najvýraznejšie vidieť ochladenie na horách. Zatiaľ čo včera boli na Chopku +2 °C, tak aktuálne je len -8 °C. Takéto ochladenie tak umožňuje lyžiarskym strediskám opäť spustiť zasnežovanie.

Ochladenie je však badať už na celom našom území. Teploty sa udržujú väčšinou pod hranicou +5 °C. Najteplejšie je aktuálne v Orechovej, kde je +6 °C.

Už nasledujúcu noc sa na celé naše územie vrátia mrazy. Teploty poklesnú na -1 až -8 °C a na severe sa pod bodom mrazu budú udržiavať teploty aj na 2. sviatok vianočný.

Okrem ochladenia však niektoré oblasti nášho územia čakajú aj snehové vločky. Tie sa počas dnešného dňa budú vyskytovať predovšetkým na severe Slovenska, no nečakajte, že napadne veľa snehu.

Chladnejšie počasie čaká naše územie do konca týždňa. V pondelok by sa malo začať opäť otepľovať, nakoľko do našej oblasti začne od juhozápadu prúdiť teplejší vzduch.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd