Zima mieri do finále. Pozrite si, aký bude koniec zimy

Zima mieri do finále. Pozrite si, aký bude koniec zimy
Peter Minárik

Zima sa nezadržateľne blíži ku svojmu koncu a počasie už teraz nie je rozhodne zimné. Čo nás čaká nadchádzajúce dni? Dorazí na naše územie konečne poriadna snehová nádielka? Vieme, ako bude do konca zimy.

Počasie na naše územie prináša už niekoľko týždňov doslova jarné počasie. Posledná výraznejšia vlna sneženia prišla pred zhruba mesiacom a odvtedy nás zasiahla vlna výdatných dažďov a oteplenia, ktoré roztápa sneh aj z našich hôr.

Meteorologická zima oficiálne končí na konci februára. Zime tak do svojho konca zostáva už iba niekoľko dní, no už v týchto chvíľach je na našom území počasie, ktoré pripomína skôr jar ako zimu. Kto dúfa vo výraznú zmenu v charaktere počasia, tak ten zostane sklamaný.

Menej slnka, viac dažďa

Nadchádzajúce dni bude naše územie vystavené vlhšiemu západnému prúdeniu, ktoré bude do našej oblasti prinášať jednotlivé vlny zrážok, no keďže budeme aj naďalej vystavení teplému prúdeniu, tak zrážky budú prevažne vo forme dažďa.

 

Počas celého nadchádzajúceho týždňa nás čaká prevažne oblačné až zamračené počasie. Počas jednotlivých prechodov frontov očakávame aj občasný dážď. K výraznejšiemu zhoršovaniu počasia v našej oblasti dôjde s blížiacim sa víkendom. Od piatka, pravdepodobne až do nasledujúceho pondelka, nás čaká mimoriadne upršané počasie, ktoré na naše územie prinesie desiatky milimetrov zrážok. Snežiť bude výlučne na hrebeňoch Tatier.

Nadchádzajúci zimný týždeň veľa slnečných lúčov neprinesie a bude sa niesť v sychravom a upršanom počasí. Teploty však budú stále veľmi vysoké. Denné maximá sa budú pohybovať od +5 až do +13 °C. Mrznúť by nemalo ani v nočných hodinách.

Záver zimy neprinesie zimné počasie

Vyhliadka počasia na posledné zimné dni avizuje, že sa charakter počasia výraznejšie nezmení, ba priam naopak. Najnovšie to vyzerá, že sa ešte výraznejšie oteplí, pričom pôvodne sa očakávalo, naopak, ochladenie. To by však nateraz malo doraziť len do západnej Európy.

 

Naša oblasť by mala byť pod vplyvom brázdy nižšieho tlaku vzduchu, ktorá na naše územie bude aj naďalej prinášať sychravé a teplé počasie. Vyhliadka počasia avizuje, že nič zásadné nás nadchádzajúce dni nečaká. Vývoj počasia deň po dni až do konca februára si pozrite TU >>>

 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Občasný dážď
23 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd