Zima na Slovensku nekončí, práve naopak. Dnes bude veľmi chladno a veterno

Dominik Cenkner

Uplynulé dni priniesli do našich končín zimu ako sa patrí. Výdatné sneženie spôsobovalo obrovské problémy najmä na strednom a východnom Slovensku. Zima však dneškom rozhodne nekončí.

Počasie u nás bude ovplyvňovať tlaková níž v Rumunsku, ktorá sa presunie na severovýchod. Zároveň sa v studenom arktickom vzduchu od severozápadu rozšíri okraj mohutnej tlakovej výše. Jej stred sa bude nachádzať nad južným Nórskom a Severným morom.

Dnešný deň tak prinesie premenlivú oblačnosť a ojedinelé snehové prehánky. To však neplatí pre severnú polovicu územia. Tam totiž bude prevládať prevažne veľká oblačnosť a na mnohých miestach sa vyskytne slabé sneženie.

Na celom Slovensku však bude veľmi chladno, veterno a tvoriť sa budú aj snehové jazyky a záveje. Zvlášť na cestách preto buďte opatrní.

Maximálne denné teploty dnes nad nulu nevystúpia azda nikde. Pohybovať sa budú na úrovni -12 °C až -7 °C. Len na západe a na juhu stredného Slovenska bude „teplejšie“. Teploty tam vystúpia na -6 °C až -2 °C.

Pocitovo však bude podstatne chladnejšie. Preto sa nezabudnite vhodne obliecť a s mrazmi počítajte aj pri ceste autom pre prípad, že by ste niekde uviazli.

Pocit chladu bude okrem samotných teplôt umocňovať aj vietor. Očakáva sa severozápadný až severný vietor rýchlosťou 5 až 11 m/s. V nárazoch môže byť ešte silnejší, lokálne až do 17 m/s, čo je v prepočte 60 km/h.

Fúkať bude aj na horách, kde sa očakáva búrlivý vietor až silná víchrica. Vietor čiastočne zoslabne až popoludní.

Zima sa svojho žezla chytila možno neskôr, než by sme chceli, ale o to silnejšie. A vyzerá to tak, že sa ho nepustí ani v najbližších dňoch.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd