Zima odchádza. Mieri k nám JARNÉ POČASIE. Teploty sa dostanú na nezvyčajne vysoké hodnoty

Zima odchádza. Mieri k nám JARNÉ POČASIE. Teploty sa dostanú na nezvyčajne vysoké hodnoty
Peter Minárik

Slovensko čaká nadchádzajúce dni prudká zmena počasia, ktorá prinesie odchod zimy a nástup doslova jarného počasia. Teploty budú veľmi vysoké a môžu atakovať denné rekordy.

Európu čaká nezvyčajné počasie, ktoré najskôr odštartuje veterným počasím, po ktorom nás čakajú nezvyčajne vysoké teploty. Teploty budú atakovať aj teplotné rekordy a bude tak teplo, že môžu dokonca rozkvitnúť stromy, či niektoré kvety.

Posledným chladným dňom bude piatok a už cez víkend budú teploty prekonávať hranicu +10 °C. V budúcom týždni však bude ešte teplejšie a teploty môžu atakovať až hranicu +15 °C.

Mieri k nám jarné počasie

Slovensko sa počas víkendu dostane do silného, západného prúdenia, ktoré bude veľmi teplé. Vysoké teploty však zatiaľ nepocítime, keďže bude veľmi veterno.

Víkend by sa mal niesť v znamení oblačného a veterného počasia. Veterné počasie nás čaká predovšetkým na západe a na horách, a tak ak plánujete víkendovú lyžovačku, tak sa pripravte na to, že niektoré lanovky môžu byť pre vietor odstavené.

Cez víkend teda bude veterno a oblačno, ale teplo. Maximálne teploty sa na Slovensku dostanú na +5 až +13 °C, čo sú nezvyčajne vysoké teploty.

V nedeľu cez naše územie postúpi teplý front, za ktorým sa ešte viac oteplí. Prúdenie sa totiž zmení zo západného, na teplejšie juhozápadné.

Teplé počasie bude mať dlhú trvácnosť

Vývoj počasia naznačuje, že mimoriadne teplé počasie by sa malo udržať aj budúci týždeň. Ako vidieť na ansámbly teploty pre Bratislavu, tak do 11. februára sú teploty, vysoko nad nulou takmer isté.

vývoj teplôt pre Bratislavu
vývoj teplôt pre Bratislavu

Najteplejšie by malo byť v utorok 6. februára, kedy sa teploty na juhozápade Slovenska môžu dostať až nad +15 °C a to sú už veľmi nezvyčajné teploty.

V porovnaní s dlhodobým normálom nás čakajú teploty až o 10 °C vyššie ako je bežné, no stále ďaleko od rekordných hodnôt. Rekordné teploty pre február siahajú až k +20 °C. Mesačné rekordy teda nezaznamenáme, ale v niektorých oblastiach môžu byť pokorené denné rekordy. Detailnejší výhľad deň po dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd