Zima sa opäť hlási o slovo. Do Ruska mieri extrémne počasie. Teploty budú klesať až k -40 °C

Zima sa opäť hlási o slovo. Do Ruska mieri extrémne počasie. Teploty budú klesať až k -40 °C
Veronika Salayová

Do Ruska budúci týždeň zamieri extrémna zima, ktorá je na začiatku jari pomerne neobvyklá. Teploty v strede budúceho týždňa poklesnú až k -40 °C.

Zima ešte nepovedala svoje posledné slovo. Aj keď na severnej pologuli máme už oficiálne jar, počasie to vidí inak. V Rusku sa začína poriadne ochladzovať, no potom príde extrém. 

Do Ruska, konkrétne do veľkej časti Sibíri, mieri mrazivá zima s extrémne nízkymi teplotami, ktoré budú v strede týždňa klesať poriadne nízko.

„Zima ako v Rusku“

Teploty v stredu klesnú od -25 až do - 40 °C. Za toto ochladenie môže prílev masy chladného vzduchu z Arktídy, ktorý sa postará o poriadne ochladenie vo veľkej časti Sibíri.

teplotné minimá v stredu
teplotné minimá v stredu, iMeteo

Zaujímavosťou je, že na severe Ruska za polárnym kruhom budú prevládať o viac ako 10 °C vyššie teploty ako v južnejších polohách.

 

Kým na severe sa budú pohybovať teploty „len“ okolo -25 °C, v Krasnojarskom a Novosibirskom kraji by mali v stredu klesnúť teploty až k -39 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd