Zima si opäť dáva krátku pauzu. Dnes nastáva oteplenie, ale pripraviť sa treba aj na lejaky

Zima si opäť dáva krátku pauzu. Dnes nastáva oteplenie, ale pripraviť sa treba aj na lejaky
Veronika Salayová

Zima od dnešného dňa na poľaví a čaká nás krátke oteplenie. Toto oteplenie však prinesie zrážky, takže sa treba pripraviť aj na lejaky.

Dnešok bude zaujímavý tým, že v poobedňajších hodinách sa nad naše územie nasunú od juhozápadu zrážky, ktoré budú najskôr ešte snehové, ale pod vplyvom stúpajúcich teplôt sa zmenia na kvapalné.

Do našej oblasti sa dnes dostane teplejší vzduch od juhozápadu. Teplý front dňa vtiahne teplejší vzduch nad Slovensko, čo sa začne prejavovať na skupenstve zrážok, ktoré nás popoludní čakajú.

Najprv sneženie, potom dážď

Najprv sa objaví sneženie, ktoré pomerne rýchlo prejde do dažďa. Bude to súvisieť s tým, že teplý vzduch sa v celku rýchlo dostane do vyšších vrstiev, zatiaľ čo v nižších vrstvách zostane ešte chladnejšia vzduchová hmota. Teploty dnes vystúpia na +2 až +6 °C. 

Pozor si však treba dať na poľadovicu, ktorá sa bude podvečer tvoriť najmä v nižších polohách stredného a východného Slovenska.

Tu by malo na viacerých miestach pršať, no keďže sa ešte v prízemnej vrstve bude nachádzať chladnejší vzduch, tak dážď začne namŕzať a bude sa tvoriť nebezpečná poľadovica.

Štvrtok bude upršaný

Prúdenie teplého vzduchu sa prejaví na Slovensku najmä zajtra, kedy už bude aj na pocit teplejšie. Teploty na juhu môžu vystúpiť až na +10 °C, a to je na január pomerne vysoká teplota. 

Aj vo štvrtok sa treba pripraviť na dažde a lejaky, pričom najviac zrážok spadne na juhu a na východe Slovenska. Treba si dať pozor aj na vzostup riek a potokov v dôsledku intenzívneho topenia snehu. 

Viac o vývoji počasia na nadchádzajúce dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Streda
Polooblačno
25 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd