FOTO: Zimné prebudenie zažila aj najvyššia sopka Európy. Zima dorazila na Sicíliu

FOTO: Zimné prebudenie zažila aj najvyššia sopka Európy. Zima dorazila na Sicíliu
Zuzana Macháčová

Prvýkrát v sezóne Etna naberá zimný vzhľad. Sneh pokrýva veľkú časť sopky. Veľmi nízke teploty panujú v celom vnútrozemí. 

Chladné a zimné počasie neprišlo len k nám, ale zima dorazila aj na Sicíliu. Prvé zimné prebudenie sezóny zažíva aj najvyššia sopka Etna. Teplota vo výške 1 920 m n. m. dnes klesla na 0 °C.

Zasnežená Etna

Po včerajšom hustom snežení sa sopka prebudila osvetlená slnkom s veľkou bielou prikrývkou. Sneh padal aj v stredných nadmorských výškach od cca 2 000 m n. m.

Zdroj: Peppe Caridi
Zdroj: Peppe Caridi

Teploty dosiahli zimné hodnoty v celom vnútrozemí Etny. Minimálne teploty na úsvite boli dnes ráno +4,6 °C v Nicolosi, +5,1 °C v Randazzo a Linguaglossa a +5,2 °C v Pedare.

Bude ešte chladnejšie

V najbližších dňoch, teda v sobotu a nedeľu, budú teploty ďalej klesať v dôsledku prúdenia studeného vzduchu, ktorý po dnešnom slnečnom dni prinesie nepriaznivé počasie.

Bude oveľa chladnejšie. V sobotu večer bude na sopke padať sneh až do výšky 800 m n. m.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd