Zmena hodín 2024. Už v marci si posúvame čas. Budeme sa budiť skôr

Zmena hodín 2024. Už v marci si posúvame čas. Budeme sa budiť skôr
Veronika Salayová

Blíži sa ďalšia zmena času, no tentoraz si budeme posúvať hodiny dozadu, čo v praxi znamená, že sa budeme budiť ráno o hodinu skôr. Kedy presne si posúvame čas? 

Každý rok si povinne meníme čas − prechádzame z letného času na zimný a naopak. Ani tento rok nebude výnimkou, a tak sa musíme pripraviť na ďalšiu zmenu času. 

Do tejto zmeny ešte ostáva ešte 6 týždňov, no je dobré byť pripravený a vedieť o zmene v predstihu, nech vás táto skutočnosť neskôr nezaskočí. 

Čas si meníme už v marci

Čas na hodinkách si budeme všetci povinne meniť 31. marca, t j. v nedeľu, kedy si o 2.00 hod. posunieme čas na 3.00 hod., a tak bude noc o hodinu kratšia. 

V praxi to znamená, že si pospíme o hodinu kratšie a následné pondelkové vstávanie tak bude zrejme pre viacerých dosť problematické.

 

Ale aby to nebolo len o nepríjemných skorých vstávaniach, zmena času prináša aj jednu potešujúcu výhodu, a to že, poobedia budú čoraz dlhšie a teplejšie. 

Príjemné poobedné posedenia pri káve či vínku si budeme môcť vychutnať už za vidna, čo je zrejme najväčšie pozitívum letného času. 

Ešte minimálne 3 roky

Ak vás zaujíma, dokedy si budeme ešte povinne meniť čas, tak odpoveď je, že minimálne do roku 2027, možno aj dlhšie.

 

Táto téma sa má totiž v Európskej únii opäť nastoliť až koncom roka 2026, čiže skôr ako v roku 2027 koniec striedania času nenastane.

Meniť čas si tak budeme ešte minimálne 3 roky. Ako to nakoniec so striedaním času dopadne, je nateraz otázne predpovedať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd