Známy reťazec prišiel s milou ponukou. Koho zasiahlo ZLÉ POČASIE, dostane zľavu

Peter Minárik

Našu oblasť už niekoľko dní sužuje nepriaznivé počasie. Intenzívne búrky prinášajú krúpy, ale aj prívalové zrážky, ktoré zaplavili niekoľko miest aj obcí. Známy obchodný reťazec sa teraz rozhodol pomôcť všetkým ľuďom, ktorých zasiahlo nepriaznivé počasie, a ponúka zľavu.

Intenzívne búrky, ktoré nás zasiahli v uplynulých hodinách, páchali škody. Vyskytla sa celá plejáda nebezpečných javov ako krúpy či prívalové zrážky. U našich južných susedov sa dokonca vyskytlo aj tornádo.

Obrovské škody napáchali u nás krúpy, ktoré v Podunajskej nížine uplynulú noc poškodili úrodu. Niektorí farmári však budú mať nárok na odškodnenie.

Oveľa častejší a nebezpečnejší jav v uplynulých hodinách bol prívalový dážď, ktorý aj na našom území napáchal škody a zaplavil niekoľko oblastí. Množstvo zrážok z búrok a z lejakov dvíha vodné toky a problémy sme zaznamenali aj my.

 

Známy reťazec ponúka zľavy

U našich západných susedov však škody po búrkach boli oveľa väčšie. V Nemecku vyčíňala v povodí Dunaja 100-ročná voda a v susednom Rakúsku zasa narobili problémy prívalové zrážky, ktoré vyvolali bleskové povodne.

Tie zaplavili predvčerom a včera hneď niekoľko obcí v Štajersku a v oblasti Burgenlandu. Mnoho ľudí prišlo o svoj majetok a známy obchodný reťazec, ktorý má svoje pobočky aj na Slovensku, teraz prišiel s milou ponukou.

 

Každý, koho postihli povodne, či ďalšie nepriaznivé počasie a prišiel o svoj majetok, môže teraz nakúpiť s 20% zľavou.

reťazec Hornbach ponúka zľavu
reťazec Hornbach ponúka zľavu, foto: Schnabl Katrin

S touto milou ponukou prišiel obchodný reťazec Hornbach v susednom Rakúsku. Obchodný reťazec však prosí, aby ponuku využili skutočne len ľudia, ktorých nepriaznivé počasie skutočne postihlo a potrebujú svoje domovy či záhrady obnoviť.

Aby zabránili špekulantom, ktorí sa určite nájdu, vyžadujú potvrdenie od obce, hasičského zboru alebo poisťovne, že ku škodám skutočne došlo, prípadne fotografie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd