Zo západu zrážky už ustávajú, no vo východnej polovici výdatne prší

Veronika Salayová

Dnes sme sa zobudili do zamračeného a upršaného rána. Zrážok je nad naším územím dosť a pršať neprestane až do večera. Zo západu však zrážky už ustávajú. 

Oproti včerajšku máme dnes výrazne odlišné počasie − utorok totiž priniesol na naše územie výdatné zrážky. Do daždivého rána sa dnes zobudili na západnom Slovensku. Tieto zrážky priniesol studený front prechádzajúci naším územím.

Front prechádzal od západu a smeruje na východ nášho územia, kde bude ovplyvňovať počasie do večerných hodín. Kým od západu zrážky už ustávajú, na strednom a východnom Slovensku je stále daždivo.

Búrkam sa príliš nedarí

Od nočných hodín napršalo už takmer 30 mm zrážok a pršať ešte neprestáva. V skorých ranných hodinách sa objavili aj slabšie búrky, no príliš sa im nedarilo.

Búrky sa môžu dnes ešte ojedinele vyskytnúť najmä na východe, no nemali by byť príliš intenzívne. Prinesú najmä zosilnený vietor a výdatnejšie zrážky. 

Postupne sa bude oblačnosť od západu zmenšovať viac a viac a v poobedňajších hodinách sa na západnom a častiach stredného Slovenska aj vyčasí, no na východe budú ešte pretrvávať prehánky a zrážky. 

Ak chcete zistiť presnú polohu zrážok a prípadne aj búrok, tak ich sledujte na našom iRadare

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd