Zosuvy pôdy spôsobili v Tirolsku obrovské škody

Veronika Sádovská

Vlna nepriaznivého a ničivého počasia sa prehnala cez juh Tirolska. Silné búrky sprevádzané lejakmi zasiahli hneď niekoľko miest.

V piatok skoro ráno zasiahla južné Tirolsko vlna nepriaznivého až ničivého počasia. Silné dažde spôsobili hneď niekoľko zosuvov v údolí Isarco, Val Saretino a Alltipano dello Sciliar. 

Bahno z kopcov spolu s kamením a niekedy aj väčšími balvanmi blokovali cesty a zmietli niekoľko áut. Posádky áut previezli do bezpečia, našťastie len s menšími zraneniami.

V okrajovej časti mesta Bolzano sa vylial miestny potok a zaplavil priľahlú cestu. Okrem nánosov bahna, prúd vody cestu aj poškodil, hlavne pri jej okrajoch vytrhal časti asfaltu.

Búrky spôsobili škody aj v neďalekom Wangene, kde zosuv pôdy ohrozil obývanú časť. Podľa informácií tam nedošlo k žiadnym zraneniam a obyvateľov evakuovali.

Takto sa valila voda práve cez mestečko Wangen.

Hasiči boli v Tirolsku nepretržite v pohotovosti. Po bezprostredných záchranných akciách odpratávali škody z ciest, hlavne popadané stromy, bahno a balvany a odčerpávali vodu zo suterénov budov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd