Žralok v Austrálii napadol 13-ročné dievča. Podľa lekárov mala obrovské šťastie

Žralok v Austrálii napadol 13-ročné dievča. Podľa lekárov mala obrovské šťastie
Dominik Cenkner

Žralok zaútočil v piatok na pláži Bargara v austrálskom Queenslande. Predátor si ako obeť vybral trinásťročné dievča. Tú museli záchranári previezť do nemocnice.

Záchranári uviedli, že na miesto boli privolaní okolo štvrtej hodiny popoludní. Maloletému dievčaťu ošetrili ľahké poranenia, ktoré utrpela v oblasti chrbta, nôh a brucha, a v stabilizovanom stave ju previezli do nemocnice Bundaberg.

Dievča by malo byť mimo ohrozenia života. „Mala veľké šťastie, jej zranenia mohli byť značne horšie,“ cituje vedúceho oddelenia nemocnice, Matthewa Davenporta, denník The Guardian.

Podľa neho bola tínedžerka počas ošetrenia pokojná, ale rovnako ako jej rodičia bola incidentom šokovaná. „Pláž, kde k útoku došlo, nie je známa výskytom žralokov,“ dodal Davenport.

 

Útoky žralokov pri austrálskom pobreží

Austrália je hneď po Spojených štátoch najčastejším miestom, kde k napadnutiu človeka žralokom dochádza, ukazuje výskum. Podľa docenta biológie z Macquarie University Culuma Browna incidentov so žralokmi pribúda.

Je to zapríčinené aj otepľovaním vody. Kvôli tomu sa žraloky viac sťahujú k pobrežiu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd