Zrážky aj búrky sú pred bránami Slovenska. V nasledujúcich hodinách bude prechádzať studený front

Peter Minárik

Pred bránami Slovenska sa nachádza studený front, ktorý v nadchádzajúcich hodinách prinesie na Slovensko zrážky, avšak nie sú vylúčené ani búrky.

Z Česka a z Poľska sa k nášmu územiu pomerne rýchlo blíži studený front, ktorý už čoskoro začne ovplyvňovať počasie na našom území.

V nadchádzajúcich hodinách prinesie prehánky a možné búrky, ktoré však nezasiahnu celé naše územie, ale len vybrané regióny. Studený front sa totiž bude rozpadať.

Čoskoro začne pršať

Prehánky a búrky sa v uplynulých hodinách vyskytovali v Nemecku, v Česku aj v Rakúsku, no predovšetkým v Poľsku. Udrelo viac ako 100 000 bleskových výbojov.

zaznamenané blesky nad našou oblasťou, zdroj: blesky.bourky.cz
zaznamenané blesky nad našou oblasťou, zdroj: blesky.bourky.cz

Studený front sa však počas svojho postupu rozpadá a slabne, a tak zasa na našom území nebude špeciálne nejak výrazný.

Počas nočných a ranných hodín treba s najčastejším výskytom prehánok a búrok počítať v oblasti severného a východného Slovenska, kde budú zrážky asi najkompaktnejšie.

Ak sa búrky vyskytnú, tak nebudú nejako intenzívne a prinesú predovšetkým zosilnenie zrážok. Výraznejšie nebezpečné sprievodné javy preto neočakávajte.

Ochladí sa a zrážky hrozia naďalej

Za studeným frontom k nám už v dopoludňajších hodinách začne od severozápadu prúdiť chladnejší a vlhší vzduch. Teploty oproti včerajšiemu dňu poklesnú a maximá sa budú pohybovať len od +20 do +27 °C.

Počas dnešného dňa už bude búrok menej a hrozia predovšetkým prehánky. Ďalšie zrážky však hrozia opäť zajtra a spolu so zajtrajšími zrážkami príde aj ďalšia vlna ochladenia, ktorá ešte výraznejšie zrazí teploty smerom nadol. V niektorých oblastiach sa teploty nedostanú ani nad +20 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd