Zrážky od juhu ustávajú. Postupne sa presúvajú smerom na sever

Veronika Salayová

Zrážky na našom území na juhu Slovenska pomaly ustávajú. Pršať však v priebehu dnešného dňa na našom území neprestane. 

Od nočný a skorých ranných hodín postupovali západným Slovenskom zrážky od juhu, ktoré boli na viacerých miestach aj snehové. Do zasneženého rána sa zobudili aj mnohí obyvatelia hlavného mesta.

Okrem Bratislavy husto snežilo aj v okrese Trnava v obci Trstín, ale aj severnejšie, napríklad v Kremnici alebo v obci Vrícko v Martinskom okrese.

Od juhu už ale zrážky ustávajú a presúvajú sa smerom na sever až severovýchod. Aktuálne sa zrážkové pole rozmáha na severozápadnom a postupne aj na strednom Slovensku.

Do večera sa budú zrážky vyskytovať najmä na strednom Slovensku, v stredných a vyšších polohách aj v snehovej forme. V Banskobystrickom kraji sa dnes napríklad očakáva sneženie od nadmorskej výšky 400 m n. m.

Zrážky dnes dorazia aj na východ Slovenska, ale tam skôr v kvapalnej forme v nížinách kvôli vyšším denným teplotám. Pršať tam bude v neskorších popoludňajších hodinách. 

Aktuálnu polohu zrážok nájdete na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd