Zrážky od západu ustávajú, ale na ostatnom území s nimi ešte treba počítať. Vyskytli sa aj búrky

Zrážky od západu ustávajú, ale na ostatnom území s nimi ešte treba počítať. Vyskytli sa aj búrky
Dominik Cenkner

Dnešné počasie je také typické - aprílové. Na niektorých miestach prší, inde sneží a miestami sa vyskytli aj búrky. Postupne však bude zrážok menej.

Počasie u nás ovplyvňuje postupujúci studený front, za ktorým sa rozširuje oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Práve vďaka tomu už od nočných hodín zaznamenávame početné zrážky, ktoré prečistili vzduch od saharského prachu.

Výrazné ochladenie oproti Veľkonočnému pondelku zas na Slovensko prinieslo aj návrat zimy. Na severe krajiny husto sneží, pričom sneh aj spôsobuje problémy na cestách.

 

Vodiči hlásili problémy v Demänovskej Doline a aj v okolí Štrby. Rovnako tak aj horský prechod Čertovica zasiahlo husté sneženie. 

Dopoludňajšie sneženie na Čertovici
Dopoludňajšie sneženie na Čertovici, Miroslav Gucek

Vyskytli sa aj búrky

Zrejme pre to, aby toho nebolo málo, sa na našom území vyskytli aj búrky. Konkrétne sa tak dialo na strednom Slovensku, v okolí Telgártu, či Zlatne.

Pri týchto búrkach udrelo spolu 47 bleskov. Intenzívnejšie búrky sa už na dnes neočakávajú.

Zrážky postupne ustávajú

Studený front postupuje Slovenskom ďalej na východ, pričom za ním sa rozširuje oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Pozorovať to môžeme na tom, že zrážky od západu postupne ustávajú.

V Bratislave napr. prevláda už len polooblačná až oblačná obloha. Rovnako sú na tom aj ďalšie oblasti na západe krajiny.

Výdatnejšie zrážky sa aktuálne vyskytujú na juhu stredného Slovenska. Tam a taktiež aj na východe treba so zrážkami počítať ešte aj v nasledujúcich hodinách. Postupne však doznejú aj v tejto časti Slovenska. 

Ako dlho bude prevládať chladnejšie počasie?

Chladnejší charakter počasia na našom území dlho nevydrží. Už od stredy začnú teploty opäť stúpať.

V stredu sa denné maximá očakávajú na úrovni +18 °C, o deň neskôr už +19. Víkend a štart druhého aprílového týždňa sa ponesie opäť v znamení vysokých teplôt, tie postupne vystúpia až na +26 °C.

 

Podrobnejšie informácie nájdete na našom webe, konkrétne v sekcii predpoveď počasia. Tam sú pre vás k dispozícii dáta až na 15 dní vopred.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd