Zrážky sa posúvajú viac na východ, kde hrozí aj prívalová povodeň. Na západe dážď pomaly ustáva

Zrážky sa posúvajú viac na východ, kde hrozí aj prívalová povodeň. Na západe dážď pomaly ustáva
Veronika Salayová

Zrážkové pole spojené s prechádzajúcim studeným frontom sa presúva naším územím. V niektorých lokalitách východného Slovenska dokonca hrozí prívalová povodeň.

Počas včerajšieho večera dorazil na naše územie studený front, ktorý zmenil doterajší charakter počasia na našom území. Slnečné a teplé počasie vystriedalo chladné a upršané ráno.

Zrážkové pole sa od nočných hodín presúva smerom na východ, pričom zrážky na západe už pomaly ustávajú. Dnes ráno vzniklo aj niekoľko búrok, no tie neboli príliš intenzívne. Spolu udrelo takmer 260 bleskov, no búrlivo môže byť na východe ešte aj nasledujúce hodiny.

Aktuálne je búrlivo v okolí Užhorodu. Dobrou správou je, že dnešné búrky nebudú príliš intenzívne a prinesú hlavne zrážky. 

Pozor na povodne

Tie sú po suchom septembri síce žiadúce, avšak v niektorých lokalitách východného Slovenska hrozí prívalová povodeň. Varovanie 2. stupňa platí v okres Spišská Nová Ves, kde doteraz spadlo najviac zrážok. 

V lokalite Vernár spadlo počas rannej búrky vyše 66 mm zrážok, čo je pomerne výdatné množstvo. Práve v tejto lokalite dosahuje vodný tok Hnilec aj 1. SPA po tom, ako tu stúpla hladina v priebehu dvoch-troch hodín o vyše 30 cm. 

Zrážky budú naďalej smerovať na východ a vo večerných hodinách by mali pomaly na našom území odoznieť. Aktuálnu polohu búrok a zrážok môžete sledovať na našom iRadare

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd