Zrážky spôsobujú prvé problémy. Na Orave sa zrútila cesta

Zrážky spôsobujú prvé problémy. Na Orave sa zrútila cesta
Zuzana Macháčová

Naše územie už počas nočných hodín zasiahli výdatné zrážky, ktoré robia problémy na severe Slovenska. V dôsledku silných lejakov sa zrútila cesta, ktorá je momentálne neprejazdná. 

Nad Slovenskom sa už niekoľko hodín vlní studený front, ktorý tu prináša množstvo zrážok. Na severe Slovenska intenzívny dážď spôsobil prvé problémy. 

Silné lejaky prinesú v nadchádzajúcich hodinách desiatky milimetrov zrážok, pričom môžu spôsobiť problémy na našich riekach, ktoré môžu rásť. Na menších potokoch a riekach by mohli hladiny opäť prekročiť úroveň povodňových stupňov.

 

Avšak v dôsledku dažďa je už veľmi podmáčaná aj pôda, ktorá sa na severe Slovenska zosunula na cestu, ktorá je aktuálne neprejazdná.

Neprejazdná cesta

Dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne upozorňuje, že lesná cesta medzi Oravskou Lesnou (okres Námestovo) a Zázrivou (okres Dolný Kubín) je z dôvodu zosuvu pôdy neprejazdná, za čo môžu výdatné zrážky v danej oblasti.

Zrútená cesta, zdroj: Polícia SR - Žilinský kraj
Zrútená cesta, zdroj: Polícia SR - Žilinský kraj

Táto cesta je veľmi málo frekventovaná. Počas celej zimnej sezóny býva veľmi ťažko prejazdná. 

Zrážky sa očakávajú až do soboty

Sychravé počasie bude pokračovať aj naďalej. Najvýraznejšie zrážky sa očakávajú na strednom Slovensku, kde by mohlo spadnúť až do 50 mm zrážok. Najhoršia situácia sa však hrozí v Banskobystrickom kraji, kde by mohlo napršať ojedinele aj viac ako 50 mm zrážok.

 

Ďalšia vlna výdatných zrážok príde v noci z piatka na sobotu. Prinesie ju tlaková níž, ktorá sa v noci na sobotu začne presúvať z Talianska, cez Rakúsko smerom nad územie Česka. Zrážky počas soboty začnú postupne ustávať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd