Zvláštna zima bez snehu: V New Yorku sú na počasie nahnevaní. Nesnežilo už 326 dní

Veronika Salayová

Počas tohtoročnej zimy v meste New York ešte nesnežilo. Obyvatelia sú nahnevaní a zmätení zároveň. Sneh v New Yorku vždy napadol, no tento rok je to inak.

Newyorčania nevideli sneh v meste už 326 dní − naposledy nasnežilo 9. marca minulého roku. V New Yorku nebola zima bez snehu už desaťročia. 

Podľa Národnej meteorologickej služby bol predchádzajúci rekord v zimnej sezóne bez snehu v New Yorku 29. januára 1973, teda pred 50 rokmi.

Hoci v mnohých štátoch USA tohtoročnú zimu už niekoľkokrát nasnežilo, dokonca sa veľkou časťou USA prehnala aj extrémna zima so snehom a silným vetrom so smrteľnými následkami, v New York City ešte zatiaľ nenasnežilo merateľné množstvo. 

Nedostatok zimných zrážok je v metropole spôsobený nadpriemerne vysokými teplotami. V tejto oblasti panuje veľmi teplé počasie s minimom mrazivých teplôt. 

Azda jedinou výhodou tohto počasia je, že New York nemá problémy s kalamitnými situáciami na cestách. Mnohí obyvatelia sú smutní, zmätení alebo nahnevaní, že ešte tento rok nevideli v meste súvislú snehovú pokrývku.

V decembri napadol len slabý poprašok

Zvyčajne sa prvý sneh v New Yorku vyskytuje okolo polovice decembra. Počas dvoch decembrových dní boli síce boli pozorované veľmi slabé zrážky, ale nešlo o merateľné zrážky.

Tie sú také, ktoré zanechajú na zemi vrstvu snehu aspoň 2,5 milimetra, toľko však nenapadlo.

New York však nie je jediným mestom na severovýchode USA s deficitom snehu. To isté platí aj vo Philadelphii či Bostone, kde zatiaľ taktiež nenasnežilo merateľné množstvo snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd