Babie leto bude pokračovať aj dnes. Teploty vystúpia až do +23 °C

Dominik Cenkner

Pred nami je záver prvého októbrového pracovného týždňa, ktorý sa nesie v znamení začiatku babieho leta. Príjemné počasie nás čaká aj dnes.

Môžeme povedať, že babie leto na Slovensku začalo v stredu 5. októbra. Vtedy sa naša oblasť dostala pod vplyv tlakovej výše. Konečne sa ustálilo počasie a mierne sa zdvihli aj teploty.

V piatok, teda dnes, nás čaká opäť stabilné počasie a teploty pôjdu na viacerých miestach nad +20 °C. Cez našu oblasť sa totiž presunie ďalej na východ tlaková výš. Okrem toho sa v noci nad nami rozpadne studený front.

Záver pracovného týždňa teda prinesie zväčša jasné až polojasné počasie. Dopoludnia treba lokálne počítať s hmlou alebo nízkou oblačnosťou. Na cestách preto jazdite opatrne a hlavne triezvi.

Naďalej u nás bude teplo. Oproti dlhodobému priemeru bude miestami aj o 5 °C teplejšie, než býva zvykom.

Piatkové teploty a zásadná otázka

Maximálne denné teploty sa dnes budú pohybovať v rozmedzí od +18 °C do +23 °C. Teplo bude aj na horách.

Vo výške 1500 metrov bude okolo +12 °C. Nenechajte sa však zmiasť, počasie na horách je stále nevyspytateľné a turisti musia byť pripravení na všetko.

Na väčšine územia bude fúkať slabý vietor. Postupne sa na západe rozfúka juhovýchodný až južný vietor s rýchlosťou do 6 m/s.

Aj vás zaujíma dokedy bude pokračovať babie leto? Máme pre vás dobrú správu. Počasie sa výraznejšie meniť nebude ani v nasledujúcich dňoch. Akurát cez víkend treba kde tu počítať s prehánkami.

Trvalejšie zrážky nás však nateraz nečakajú. Aj keď sa mierne ochladí, teplota stále bude atakovať +20 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd