Búrky spôsobujú škody: Hasiči museli evakuovať ľudí z domova dôchodcov

Veronika Salayová

Búrky na viacerých miestach juhozápadného Slovenska spôsobili lokálne záplavy. Hasiči mali dnes plné ruky práce s odstraňovaním následkov prívalových povodní.

Búrky v juhozápadných častiach Slovenska priniesli obrovské množstvo zrážok, ktoré spôsobili lokálne povodne. Najhoršia situácia bola dnes v Senci a v Komárňanskom okrese. Tam dokonca museli dnes hasiči zasahovať pri evakuácii.

V obci Kližská Nemá v okrese Komárno boli pri stacionárnej búrke dnes okolo 14.00 hod. zaplavené mnohé domy, polia, záhrady aj cesty. Vytopilo tam aj miestny domov dôchodcov. Obyvateľov domova museli dokonca evakuovať do vedľajšej budovy, informujú hasiči. 

Na okresnom riaditeľstve HaZZ v Komárne bol pre potreby ďalších evakuácií pripravený v pohotovosti aj evakuačný autobus. Hasiči už prijali z oblasti 30 žiadostí o pomoc pri vytápaných objektoch.

Na mieste okrem profesionálov v pohotovosti stále pomáha aj 20 dobrovoľných hasičských zborov obcí.

Búrky na našom území ešte nezanikli, stále sa tvoria v okolí Pohronského Ruskova. Môžu byť sprevádzané prívalovými zrážkami a ojedinele aj krupobitím. 

Situáciu na Slovensku sledujeme aj naďalej. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd