Dnešné teploty sa vyšplhali k +29 °C. Na juhu stále úradujú búrky

Veronika Salayová

Dnešné denné teploty sa veľmi reálne približovali k hranici +30 °C, ale „tridsiatka“ dnes na území Slovenska nepadla. Objavili sa však búrky v hraničných oblastiach s Maďarskom.

Máme za sebou veľmi príjemný deň s letnými teplotami, ktoré atakovali tropickú hranicu +30 °C, avšak dnešné teploty sa tak vysoko nevyšplhali. 

Teploty nad +29 °C však dnes dosiahlo viacero staníc po Slovensku. Takéto teploty boli zaznamenané v Dudinciach, v Hurbanove, v Kráľovej pri Senci, pričom dnes najteplejšie bolo v Mužli v okrese Nové Zámky. 

Zdroj: SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Búrky na juhu Slovenska

Dnešný teplý deň priniesol aj niekoľko slabších búrok, ktoré sa rozmohli v v okolí Moldavy nad Bodvou okolo 15.00 hod. Neskôr sa búrky objavili aj v okolí Rožňavy, Dudiniec či Veľkého Krtíša. 

Aktuálne sa na našom území objavujú búrky pri Lučenci a južne od Krupiny a pomaly postupujú smerom na juh. 

84 bleskov a vyše 20 mm zrážok

Čo sa bleskovej aktivity týka, dnešné búrky neboli veľmi bleskovo aktívne. Udrelo zatiaľ spolu 84 bleskov. 

Dnešné búrky však nesprevádzali silné zrážky, až na jednu výnimku. V priebehu 1 hodiny spadlo v Moldave nad Bodvou 23,6 mm zrážok. 

Zajtrajší deň bude veľmi podobný tomu dnešného. Očakávame teploty do +29 °C a popoludní sa ojedinele môžu objaviť prehánky aj búrky. 

Zajtrajšok však bude významný aj pre jeden pomerne vzácny astronomický úkaz – čiastočné zatmenie Slnka

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd