FOTO: Slováci a Česi húfne kukali na oblohu. Očarila ich ostrá hranica oblačnosti

Veronika Salayová

Cez víkend a aj v priebhu dnešného dňa boli mnohí Slováci a Česi svedkami ostrej hranice oblačnosti, ktorú pozorovali vo viacerých mestách naprieč obomi krajinami.

Počas víkendu a pondelka mnohých obyvateľov Slovenska a Česka očarila denná obloha. Neobjavil sa na nej síce žiadny prírodný úkaz alebo mimoriadne výnimočný jav, ale zaujali ich oblaky. Tie však neboli úplne hocijaké.

Tvary oblakov fascinovali ľudí od nepamäti. Oblaky neraz pripomínajú nejaké zviera, vec a pod. − fantázii sa medze nekladú. Avšak na oblohe môže zaujať aj veľmi ostrá hranica oblačnosti. 

Práve takúto veľmi ostrú hranicu oblačnosti sme pozorovali aj na území Slovenska a naši českí susedia taktiež. 

Hranica bola na mnohých miestach naozaj akoby narysovaná podľa pravítka a kým pod jasnou oblohou svietilo jesenné slnko, o pár metrov ďalej panovalo zamračené počasie.

Hranica oblačnosti fascinuje

Takúto hranicu sa nedá len tak nevšimnúť a mnohí obyvatelia slovenských a českým miest a obcí húfne sledovali dennú oblohu, pričom vzniklo viacero pekných snímok tejto hranice.

Hranica oblačnosti nie je zriedkavá, ale vždy keď sa niekde objaví, tak fascinuje svet. V piatok, v priebehu víkendu a dokonca ja dnes skoro ráno popoludním bola pomerne ostrá hranica pozorovaná aj na Slovensku, a to v okolí Bratislavy, vo Veľkých Úľanoch či v Žiari nad Hronom.

Na území Čiech ju spozorovali v Prahe, Moste, Hluku, Říčany pri Prahe alebo napríklad v Strašniciach. Pred niekoľkými dňami ju napríklad zaznamenali aj v ruskom meste Tula.

Výber najlepších fotografií zo Slovenska a Čiech nájdete v našej galérii.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Zajtra
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd