POZOR na západe! Cez západné Slovensko sa ženie búrkový systém. Na východe vytopilo ďalšiu obec

Peter Minárik

Dnešný deň prináša na naše územie ďalšiu vlnu veľmi silných búrok, ktoré spôsobujú problémy. Zatiaľ čo na západe Slovenska padajú krúpy, tak na východe spôsobuje najväčšie problémy voda.

Aj naďalej do našej oblasti prúdi teplý a vlhký vzduch, v ktorom sa v našej oblasti tvoria početné prehánky a búrky. Tie sa na našom území opäť ozvali a prinášajú nebezpečné sprievodné javy.

Na západe Slovenska sú aktuálne búrky najintenzívnejšie a prinášajú aj krúpy. Na východe zasa problémy spôsobuje voda.

Na východe zaplavilo obec

Intenzívna búrka, ktorá sa v prvej časti popoludnia prehnala Košickým krajom vyvolala v obci Nižná Kamenica prívalovú povodeň. Voda sa z kopcov hnala cez obec.

Hasiči odčerpávajú vodu a odstraňujú nánosy na miestnej komunikácii. Podľa radarových odrazov spadlo v dotknutej oblasti od 30 do 40 mm zrážok.

Najsilnejšie búrky v oblasti východného Slovenska sú aktuálne na krajnom východe. Inak tu už panuje relatívny pokoj, čo sa nedá povedať o západnom Slovensku.

Búrkový systém na západe

Aktuálne najsilnejšie búrky sa ženú západným Slovenskom. Prvá silná búrka sa sformovala severne od Stupavy a postupovala smerom k Malackám. Počas tejto búrky sa vyskytovalo krupobitie.

Aktuálne však máme najnebezpečnejšie búrky v Podunajskej nížine, kde sa vytvára búrkový systém. Ten sa bude pohybovať smerom k severozápadu a prináša prívalové zrážky.

Na západnom Slovensku je tak vysoké riziko lokálnych povodní a preto veľký pozor. Pohyb búrkového systému sledujte TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd