Sneženie dorazilo na Slovensko. Čakajte výrazné komplikácie

Veronika Salayová

Sneženie už dorazilo na juhozápad Slovenska a postupne sa presúva viac na severovýchod. Zatiaľ je situácia pomerne pokojná, no s pribúdajúcim snehom sa bude situácia najmä na cestách komplikovať. 

Dnes čaká západné a časti stredného Slovenska nepriaznivá poveternostná situácia. Na naše územie už dorazilo prvé sneženie a zrážok bude postupom dňa pribúdať.

Aktuálne už sneží na juhozápade, pričom zrážky sa posúvajú smerom na severovýchod. Postupne sa rozsneží aj na celom a západnom a strednom Slovensku. Na východe sa vzhľadom na vyššie teploty dnes očakáva dážď.

Očakáva sa, že dnešné sneženie bude najintenzívnejšie od roku 2013. Sneh bude dnes komplikovať najmä dopravnú situáciu. Nie je vylúčené, že bude vyhlásený kalamitný stav na cestách.

Polícia aj mesto Bratislava vyzvali obyvateľov, aby necestovali osobným autom, aj to nie je nevyhnutné, a zvážili iný druh prepravy. 

Mnohé varovania a odporúčania

Bratislavský kraj vyzval vodičov, aby svoju jazdu prispôsobili aktuálnej situácii súvisiacej s predpokladaných hustým snežením, zvýšili opatrnosť a v prípade kalamitnej situácie nevyužívali individuálnu dopravu.

Na intenzívne sneženie reagoval aj Trnavský kraj, ktorý zvýšil počet hliadok na cestách a podľa potreby bude odkláňať dopravu a riešiť situáciu na cestách.

Vodičom sa odporúča najmä bezpečný odstup, keďže je na snehu brzdná dráha oveľa dlhšia. Vytvárať sa môžu aj snehové záveje a na cestách sa tvorí aj poľadovica. 

Slovenskí hasiči upozorňujú na nebezpečné situácie ohľadom vplyvu váhy snehu, kedy môže dôjsť k poškodeniu stromov, striech, elektrického vedenia a ďalších objektov.

Situáciu budeme pozorne sledovať a informovať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd