Teploty budú +20 °C atakovať aj dnes. Jarné počasie následne skončí

Dominik Cenkner

Posledné dni si na väčšine územia užívame doslova jarné počasie. Teploty sa šplhajú k +20 °C, pričom na niektorých miestach ju aj prekonali. Inak tomu nebude ani dnes.

Na Slovensku to v týchto dňoch vyzerá ako počas jari. Aj keď meteorologická zima končí v nedeľu, takéto vysoké teploty sú na toto obdobie nezvyčajné.

Dokazujú to aj včerajšie hodnoty, ktoré na niektorých miestach prekonali hranicu +20 °C. V tomto ohľade padol aj rekord zimy. V Hurbanove totiž namerali +20,7 °C.

Takéto teplé počasie bude pokračovať aj počas dnešného dňa. Môžeme za to vďačiť teplému vzduchu a nevýraznému poľu vysokého tlaku nad našou oblasťou. Zároveň však v brázde nízkeho tlaku vzduchu postúpi od severozápadu nad Nemecko, Poľsko a Česko studený front, ktorý ovplyvní počasie u nás počas víkendu.

Dnes však ešte stále bude prevládať jasné až polojasné počasie. V nižších polohách sa zrána a dopoludnia môžu vyskytnúť hmly alebo nízka oblačnosť.

Tá sa môže ojedinele udržať aj do popoludňajších hodín. Zároveň na severe treba k večeru počítať s pribúdaním oblačnosti a ojedinelým slabým dažďom.

Stále však bude teplo. Tam kde sa hmly rýchlo rozplynú sa ortuť teplomera vyšplhá na +13 °C až +18 °C. V oblastiach s hmlami a nízkou oblačnosťou to bude od +7 °C do +12 °C.

Fúkať bude len slabý vietor. Popoludní na západe sa očakáva severozápadný vietor do 6 m/s.

Počasie sa mierne zmení zajtra, keď sa nad našu oblasť dostane studený front. Ten so sebou prinesie ochladenie, keď maximálne denné teploty vystúpia na približne +10 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd