Víchrica už aj na Slovensku: Kvôli popadaným stromom stoja vlaky

Veronika Sádovská

Silný vietor z víchrice dorazil už aj k nám. Síce nemá takú silu ako v Západnej Európe, aj tak môže spôsobiť škody.

Orkán Zeynep má v Európe už 9 obetí. Postupne sa dnes ráno presunul aj nad naše územie, ale vietor už nie je taký silný ako v Západnej Európe.

U nás bude najsilnejšie fúkať dnes hlavne na horách a v severných oblastiach západného, stredného a východného Slovenska.

Prvé škody už vietor u nás napáchal v Banskej Bystrici. Vyvrátil sa strom, ktorý spadol na trolejové vedenie v úseku Vlkanová - Banská Bystrica.

Rýchlik 834 smerujúci do Bratislavy už nahradil autobusový spoj. Ďalší Rýchlik 831, ktorý ide z Bratislavy do Banskej Bystrice končí vo Zvolene. 

Zrušené sú aj ďalšie vlaky, osobné vlaky aj REX, ktoré premávajú medzi Zvolenom a Banskou Bystricou.

Popadané stromy sú aj v okolí Popradu či Starej Ľubovne. Vlaky majú aj hodinové meškania či sú úplne zrušené.

Hasiči odstraňujú aj na viacerých miestach v Prešovskom kraji popadané stromy. Zasahujú v obci Reľov v okrese Kežmarok, v Starej Ľubovni na troch miestach, v obci Vernár v okrese Poprade a v Spišskom Hrhove v okrese Levoča.

Len v Prešovskom kraji je v teréne celkovo 14 hasičov zo Spišskej Starej Vsi, Starej Ľubovne, Popradu a Levoče. Zasahujú so 14 kusmi techniky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Blažena
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd