Záver pracovného týždňa bude slnečný. Výraznejšie sa však ochladí

Dominik Cenkner

Po včerajšom prechode studeného frontu nás dnes čaká pokojnejšie počasie. Dnešok prinesie viac slnečných lúčov, ale zároveň aj výraznejšie ochladenie.

Včerajší sviatočný deň sa niesol v znamení prechodu studeného frontu. Ten na viaceré miesta Slovenska priniesol aj sneženie.

To bolo najmä v Žilinskom kraji aj pomerne intenzívne, čo spôsobovalo problémy na cestách. K večeru pritom začalo snežiť aj na východe krajiny. Pravoslávni veriaci tak k štedrovečernému stolu sadali aj so snehovou nádielkou.

Dnes sa počasie upokojí. V chladnom vzduchu, ktorý do našej oblasti začal prúdiť už včera, sa bude cez strednú Európu ďalej smerom na východ presúvať samostatná tlaková výš.

Piatok teda prinesie jasné až polojasné počasie. Len na severe bude spočiatku zväčšená oblačnosť a ojedinele nie je vylúčené ani sneženie.

Výraznejšie sa ochladí

Oproti predchádzajúcim dňom, kedy teploty stúpali poriadne vysoko, sa dnes výraznejšie ochladí. Maximálna denná teplota sa bude pohybovať len v rozmedzí od -2 °C do +3 °C.

Počasie nebude kaziť ani vietor. Očakáva sa, že fúkať bude prevažne slabý vietor.

Podobný ráz počasia možno očakávať aj zajtra. Mierna zmena by mohla doraziť v nedeľu, kedy by mohlo najmä na západe na viacerých miestach slabo snežiť.

Nový týždeň potom začne s rovnakými prejavmi počasia - nižšie teploty a ojedinelé sneženie. Viac prezradí naša dlhodobá predpoveď.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd