Aké počasie bude v stredu? Čakajte dážď aj sneženie. V ktorých lokalitách nasneží?

Aké počasie bude v stredu? Čakajte dážď aj sneženie. V ktorých lokalitách nasneží?
Veronika Salayová

Stred týždňa prinesie ďalší pomerne chladný deň a bez dáždnika to radšej ani neriskujte. Streda prinesie prehánky, dážď aj sneženie. Kde? 

Počasie v stredu na Slovensku ovplyvňuje tlaková níž BIRUTA, ktorá prináša ďalšie ochladenie, zrážky a aj sneh. Už počas uplynulej noci na Slovensku pršalo a miestami v stredných a vyšších polohách aj snežilo.

Do bieleho rána sa tak zobudili mnohí obyvatelia severného, západného a lokálne aj stredného Slovenska. Hranica sneženia sa počas noci pohybovala okolo výšky 800 m n. m., miestami aj nižšie. 

Snehu však nebolo veľmi výdatne a šlo skôr iba o biely poprašok, no snežiť ešte neprestane. Aj počas stredy sa očakáva sneženie v dôsledku nízkych teplôt, ktoré so sebou prináša spomínaná tlaková níž. 

 

Streda bude zamračená a upršaná

Streda prinesie na naše územie oblačné až zamračené počasie a ďalšie zrážky, pričom vo vyšších nadmorských výškach bude aj snežiť.

Na mnohých miestach počas stredy zaprší a na západe a v Žilinskom kraji postupne aj v stredných polohách očakávajte sneženie.

Počas stredy sneh napadne najmä na severozápadnom a strednom Slovensku, lokálne aj na západe, a spadnúť môže do 10 cm snehu. V našich horách však napadne viac, a to až okolo 20 cm snehu. Mapu sneženia nájdete v tomto článku

 

Čo sa týka teplôt, tak dnešok bude pomerne chladný. Na západe vystúpia teploty len do +8 °C, na východe však bude teplejšie, a to až do +13 °C. 

teplotné maximá v stredu
teplotné maximá v stredu, iMeteo

Zrážky neustanú ani počas noci zo stredu na štvrtok, takže sa pripravte na zrážky a prehánky aj počas nasledujúcej noci. Presnú polohu zrážok počas dňa i noci nájdete TU »

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Blažena
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd