MAPA: Zima to ešte nevzdáva. Koľko centimetrov snehu napadne na Slovensku?

MAPA: Zima to ešte nevzdáva. Koľko centimetrov snehu napadne na Slovensku?
Veronika Salayová

Hoci sa apríl chýli k svojmu koncu, zima to ešte nevzdáva a bojuje o udržanie svojej nadvlády. Na Slovensko mieri ďalšie sneženie a opäť sa zabelie. Koľko centimetrov nového snehu pribudne a kde?

Aj keď počasie na Slovensku nie je idylické, čaká nás ďalšie zhoršenie počasia. Zima ešte zabojuje z posledných síl a my ešte musíme do víkendu vydržať a zniesť všetky jej vrtochy.

Cez víkend nás čaká pomyselné svetielko na konci tunela a svitá nám na krajšie a hlavne teplejšie časy. Avšak nepredbiehajme a poďme pekne po poriadku. 

V noci dorazia zrážky, bude aj snežiť

Už dnes večer sa počasie na našom území zhorší a čaká nás ďalšie ochladenie, lejak a aj sneh. Za toto zhoršenie počasia môže tlaková níž BIRUTA, ktorá si to teraz k nám zamierila. 

 

Na Slovensko prinesie ďalšie ochladenie a zrážky, ktoré budú aj snehové. Pršať a snežiť bude na našom území už počas noci z utorka na stredu a zrážok v takom či onakom skupenstve sa dočká celé Slovensko. Snežiť však nebude všade.

Snežiť by počas noci malo na severnom, severozápadnom a lokálne aj na západnom a strednom Slovensku. Hranica sneženia bude na našom území ležať okolo výšky 1 000 m n. m., no na západe a severozápade klesne hranica sneženia na 800 m a v oblasti Trenčianskeho a Žilinského kraja dokonca lokálne a dočasne aj na 500 m n. m.

Počas noci však ešte nenasneží výrazné množstvo snehu a pôjde len o pár centimetrov alebo mierny biely poprašok do 5 cm. Viac však nasneží počas zajtrajšieho dňa.

 

Streda bude daždivá 

Streda totiž prinesie na naše územie ďalšie zrážky, pričom vo vyšších nadmorských výškach v dôsledku nízkych teplôt bude aj snežiť. Na mnohých miestach počas stredy zaprší a na západe a v Žilinskom kraji postupne aj v stredných polohách očakávajte sneženie.

výška snehu
očakávaná oblasť sneženia do štvrtku, MetDesk

Počas stredy sneh napadne najmä na severozápadnom a strednom Slovensku, lokálne aj na západe, a spadnúť môže do 10 cm snehu. V našich horách však napadne viac, a to až okolo 20 cm snehu. 

akumulácia snehu
akumulácia snehu vo štvrtok, iMeteo

Zrážky neustanú ani počas noci zo stredu na štvrtok, takže sa pripravte na zrážky a prehánky aj počas nasledujúcej noci. Presnú polohu zrážok počas dňa i noci  nájdete TU »

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd