AKTUÁLNE: Sneženie uzatvára prvé cesty. STOP-ku dostali kamionisti, no bude to ešte horšie

AKTUÁLNE: Sneženie uzatvára prvé cesty. STOP-ku dostali kamionisti, no bude to ešte horšie
Peter Minárik

Pásmo sneženia sa presúva cez naše územie smerom na východ a počas noci nám naviac sneženie naberie na sile. Vplyvom sneženia sa začína dopravná situácia s popoludňajšou špičkou zhoršovať.

V poludňajšom článku sme vás informovali, že počas dnešného popoludnia sa začne pole sneženia presúvať zo západného nad stredné Slovensko, pričom vo večerných hodinách začne sneženie spôsobovať problémy, keďže posyp sa stane pri záporných teplotách menej účinný.

Problémy, ktoré sme očakávali, už teraz prichádzajú. Polícia pred niekoľkými minútami dala stopku niektorým vodičom a tí musia čakať na zlepšenie situácie alebo úsek obísť.

Polícia ako prvé uzavrela Donovaly

Najaktuálnejšie informácie Slovenskej správy ciest hovoria o tom, že cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, v hornatejších oblastiach pokrytý čerstvým, kašovitým až utlačeným a miestami aj zľadovateným snehom v hrúbke 1-3 cm, na cestách III. triedy v oblasti Trstenej utlačeným snehom do 4-5 cm.

Na diaľniciach a rýchlostných cestách je situácia lepšia. Povrch ciest je mokrý, len na R3 v oblasti Hornej Štubne a na R1 v oblasti Banskej Bystrice sa nachádza kašovitý sneh.

Ako vidieť z doterajších informácii, tak sneženie spôsobuje problémy v oblasti stredného Slovenska a práve tu polícia uzatvára prvé cesty.

Pred 17:00 uzavrela polícia horský priechod pre nákladnú dopravu nad 10 m celkovej dĺžky po tom, ako sa z obidvoch strán začali šmýkať kamióny, ktoré majú vplyv na plynulosť dopravy.

Situácia sa zhorší

V priebehu nadchádzajúcich hodín sa bude aj naďalej vyskytovať sneženie a to predovšetkým na strednom Slovensku.

Zároveň budú teploty klesať pod nulu a to aj na západe krajiny, vplyvom čoho sa na takmer všetkých cestách začne tvoriť snehový poprašok.

V priebehu noci by naviac malo prísť intenzívnejšie sneženie, ktoré spôsobí výraznejšie problémy. Viac sa dočítate TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd