Babie leto dnešným dňom skončí. Už o pár hodín nás čaká RAPÍDNA zmena počasia

Babie leto dnešným dňom skončí. Už o pár hodín nás čaká RAPÍDNA zmena počasia
Dominik Cenkner

Na našom území sme si v posledných dňoch mohli užívať slnečné a nadpriemerne teplé počasie. To sa po dnešku skončí a už od zajtra nastúpi jeseň v plnej sile.

Počasie u nás bude v sobotu ovplyvňovať studený front spojený s rozsiahlou a hlbokou tlakovou nížou so stredom nad Nórskym morom a Škandináviou, ktorý bude cez strednú Európu postupovať ďalej na juhovýchod. 

Práve pred ním k nám bude prúdiť od juhozápadu veľmi teplý vzduch. Teploty tak budú stále nadpriemerne vysoké. 

Sobota prinesie jasnú až polojasnú oblohu, len miestami bude zväčšená oblačnosť. Popoludní bude na západnom a strednom Slovensku oblakov pribúdať a vylúčené tak nie sú ani prehánky. Zrána pozor na lokálne hmly alebo nízku oblačnosť. 

Posledný deň vysokých teplôt

Maximálna denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +20 °C do +25 °C. Ide o nadpriemerne vysoké hodnoty. 

Ako zobrazuje aj nasledujúca grafika, najmä na strednom a východnom Slovensku budú teploty aj o viac ako 7 °C vyššie oproti dlhodobému priemeru. Dnes to však bude naposledy. 

zdroj: meteologix.com
zdroj: meteologix.com

Fúkať bude prevažne južný vietor s rýchlosťou 2 až 7 m/s. Pozor si však dajte na horách, nad pásmom lesa sa ráno a večer očakáva prudký až búrlivý vietor. 

Čaká nás rapídna zmena počasia

Už dnes večer sa začne počasie meniť, a ak máte nejaké plány vonku, tak si so sebou pre istotu zoberte dáždnik. Od severu začne po 20:00 pršať a postupne sa rozprší predovšetkým na západnom, severozápadnom a severnom Slovensku. V noci však postupne počítajte s dažďom na celom Slovensku.

V nedeľu ráno však budú zrážky ustávať a počas dopoludnia sa začne aj vyjasňovať. Studený front sa tak cez naše územie presunie pomerne rýchlo. Za týmto studeným frontom k nám však začne od severu prúdiť veľmi studený vzduch, ktorý veľmi výrazne zníži teploty a v tomto chladnom vzduchu sa začne nad naše územie rozširovať tlaková výš.

Čo nás následne čaká prezrádzame v samostatnom článku. Ten nájdete po kliknutí na tento odkaz

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd