Bratislava sa dočká. Mieri tu sneženie, ktoré prinesie problémy

Bratislava sa dočká. Mieri tu sneženie, ktoré prinesie problémy
Peter Minárik

Nad západné Slovensko mieri sneženie, ktoré v ranných hodinách spôsobí niekoľko problémov. Nový sneh treba očakávať aj v našom hlavnom meste, kde sneženie môže spôsobiť ranné komplikácie.

Ráno bude v Bratislave ležať niekoľko centimetrov nového snehu. Do našej oblasti sa totiž z Maďarska ženie výrazné zrážkové pole, ktoré sa postará o nočné sneženie. To zasiahne celé západné a postupne aj stredné Slovensko a dosť snehu napadne aj v Bratislave.

Aktuálne teploty sa v našom hlavnom meste pohybujú presne okolo nuly. Mrzne nám aktuálne na Kolibe, či v Lamači. Počas noci sa očakáva ďalšie ochladenie.

Nočné teploty by sa mali v našom hlavnom meste pohybovať od -1 do -2 °C a tak sa snehová pokrývka bude veľmi dobre držať.

Bratislavu čakajú problémy

Podľa najaktuálnejších numerických modelov by malo sneženie doraziť do Bratislavy okolo polnoci, pričom jeho intenzita bude rásť.

Najintenzívnejšie sneženie sa očakáva medzi 2:00 až 6:00, kedy môže napadnúť 1 až 2 cm za hodinu.

Keďže teploty budú pod nulou, tak sa prakticky okamžite začne vytvárať snehový poprašok a neskôr aj snehová pokrývka.

Do rána, do 8:00, kedy sa rozbieha v našom hlavnom meste premávka by malo v meste ležať od 4 do 5 cm. Počas dňa bude naďalej snežiť, ale vplyvom kladných teplôt sa už bude sneh pomaly roztápať.

očakávaná množstvo snehových zrážok
očakávaná množstvo snehových zrážok

Ranná doprava v Bratislave bude pomalá

Už len nepatrné množstvo snehu v našom hlavnom meste spôsobuje zdržanie. Keďže tentoraz bude nielen snežiť, ale bude aj šmykľavo, tak treba byť ešte o čosi obozretnejší.

Sneženie sa očakáva aj počas dňa, no teploty pôjdu nad nulu a situácia bude pokojnejšia. Počasie v Bratislave bude ráno nebezpečná, a tak sa pripravte na komplikácie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd