Bratislavský panelák v noci zachvátili plamene. Najpravdepodobnejšou príčinou bola zábavná pyrotechnika

Bratislavský panelák v noci zachvátili plamene. Najpravdepodobnejšou príčinou bola zábavná pyrotechnika
Dominik Cenkner

Na príchod nového roka nebudú najlepšie spomínať obyvatelia jedného z panelákov v Bratislave. Ich strechu totiž zachvátili plamene.

Hasiči si neoddýchli ani počas silvestrovskej noci. Krátko po príchode nového roka museli zasahovať pri požiari strechy na Kozmonautickej ulici v Bratislave. 

Podľa slov svedkov sa požiar začal šíriť okolo 0:40 h. Po 1:30 h mal byť už požiar uhasený. 

Hasiči však naďalej ostali na mieste. Následky a škody sa budú odstraňovať ešte dlho. 

Za vzniknutý požiar môže s najväčšou pravdepodobnosťou práve zábavná pyrotechnika. Jednému zo svedkov sa dokonca krátko pred nehodou na dotknutej streche podarilo zachytiť skupinku ľudí, ktorí z nej odpaľovali petardy. Presná príčina požiaru sa ešte bude prešetrovať.

Keď zábavná pyrotechnika zábavu neprinesie

Na manipuláciu so zábavnou pyrotechnikou ešte pred pár dňami varoval aj Hasičský a záchranný zbor SR. „Každoročne slovenskí hasiči počas Silvestra a Nového roka evidujú nárast výjazdov práve v dôsledku neodborného používania a manipulácie so zábavnou pyrotechnikou,“ uviedol zbor.

Podľa dostupných údajov, na prelome rokov 2022/2023 vzniklo 35 požiarov, ktoré zapríčinila zábavná pyrotechnika. O jednom z nich sme presne pred rokom písali aj na našom webe. Pri požiari bytovky v Nitre vtedy zhorelo hneď niekoľko bytov

Okrem zvýšeného rizika požiarov spôsobuje zábavná pyrotechnika aj množstvo ďalších problémov. Za všetky spomeňme zhoršenú kvalitu ovzdušia. Ak sa vám dnes bude ťažšie dýchať, tak aspoň viete prečo. 

Aj preto čoraz viac ľudí začína hovoriť rázne nie zábavnej pyrotechnike. Množstvo ďalších dôvodov, prečo by ste tak mali spraviť aj vy, nájdete v tomto článku. V ňom okrem iného pripomíname aj sprísnenie predaja ohňostrojov, ktoré začne platiť od utorka 2. januára.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd